ANA SAYFA HAKKIMIZDA TÜM ÜLKELER SIKÇA SORULAN SORULAR HABERLER İLETİŞİM

Aile Ziyareti - Doktor, Avukat, Mimar, Mühendis Gerekli Bilgiler

ANA SAYFA / Çek Cumhuriyeti / Aile Ziyareti - Doktor, Avukat, Mimar, Mühendis

Aile Ziyareti - Doktor, Avukat, Mimar, Mühendis

Tarafımıza ulaştırılması gereken Avukat-Doktor-Eczacı-Diş Hekimi- Mühendisler için Çek Cumhuriyeti Aile Ziyareti vize işlemleri gerekli evraklar 

 

 

1. Dilekçe - Başvuru sahibi tarafından Çek Konsolosluğuna hitaben yazılmış İngilizce vize talep dilekçesi. 

 

2. Pasaport - 10 yıldan eski olmayan, başvuru yapmak istediğiniz tarihten itibaren en az 6 ay geçerli olmalıdır.

 

3. Fotoğraf - İki adet Biometrik fotoğraf; 35 x 45 mm ölçülerinde, son üç ay içerisinde çekilmiş, pasaportunuzda başka bir vize var ise o vizenin alınması için kullanılmamış 

 

4. Davetiyenin aslı,
Çek Cumhuriyetinde bağlı olduğu belediyeden onaylı olmalı
Davetiyede davet edenin adı soyadı, telefon numarası, adresi bulunmalı
Davetiyede gidiş ve dönüş tarihi belirtilmeli
Masrafları davet eden karşılıyorsa son 3 aylık gelir belgeleri ve son 3 aylık banka hesap dökümü eklenmelidir.

 

5. Davet edenin kimlik fotokopisi (Eğer ülkede oturma izniyle bulunuyorsa oturma izni belgesinin fotokopisi) eklenmelidir.

 

6. Son 3 ay içinde alınmış oda sicil kaydı.

 

7. Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi (Kuruluş, sermaye artırımı, adres değişiklikleri olmuşsa belirtilmelidir.)

 

8. Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi

9. Güncel Tarihli Vergi Levhası fotokopisi

10. Meslek kimlik kartı fotokopisi

11. SGK İşe Giriş Bildirgesi

12. SGK Hizmet Dökümü

13. Son 3 aya ait Maaş Bordroları (İmzalı ve kaşeli olmalıdır.)

14. Kimlik fotokopisi 

15. Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

16. Banka Hesap Cüzdanı fotokopisi veya son 3 aya ait banka hesap dökümü
Son hesap hareketi 15 günden eski olmamalı ve en az 2500 TL bakiyesi bulunmalıdır
Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli ve ıslak imzalı olup banka imza sirküleri de eklenmelidir

 

17. Uçak rezervasyonu

18. Seyahat sağlık sigortası

LÜTFEN DİKKAT!

* Lütfen evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce sağ üst tarafta bulunan iletişim bilgilerini kullanıp size en yakın ofisimizi arayarak ya da iletişim sayfasında bulunan formu doldurarak bizimle iletişime geçiniz.

* Schengen vizesi alımında pasaportunuzda en son aldığınız schengen vizesinde VİS ibaresi olup olmadığını vize uzmanımıza belirtiniz.VİS ibaresi yok ise parmak izine gelmeniz gerekmektedir.

* Vize uzmanlarımız, yapmak istediğiniz seyahatin amacına uygun, güncel evrak listesi konusunda size bilgi maili gönderecektir.

* Vize başvurunuz esnasında ibraz etmeniz gereken Vize Başvuru Formu ve Vize Talep Dilekçesi gibi belgeler konusunda vize uzmanlarımızdan yardım isteyiniz.

* Seyahat amacınıza uygun vize başvuru evraklarını temin edip tarafımıza ulaştırınız.

* Vize uzmanlarımız vize başvurunuzu gerçekleştirip, gerekli durumlarda (Biyometri İşlemi gibi) randevunuzu alarak sizi bilgilendirecek ve işlemleriniz esnasında size eşlik edecektir.

* Seyahatinize ilişkin uçak bileti , otel ve diğer hizmetler gibi konularda lütfen seyahat uzmanlarımızdan destek talep ediniz.

* Vize başvuru süreciniz başından sonuna kadar uzmanlarımız tarafından takip edilip sonuç konusunda sizinle iletişim kurulacaktır.

* Vize başvurunuz tamamlandığında vize uzmanlarımız sizinle iletişim kurup evraklarınızı talep ettiğiniz şekilde (kargo, kurye ya da doğrudan) tarafınıza teslim edilmesini sağlayacaktır.

* Tüm soru ve görüşleriniz için lütfen bizimle iletişime geçiniz.