ANA SAYFA HAKKIMIZDA TÜM ÜLKELER SIKÇA SORULAN SORULAR HABERLER İLETİŞİM

Aile Ziyareti - Öğrenciler Gerekli Bilgiler

ANA SAYFA / Çek Cumhuriyeti / Aile Ziyareti - Öğrenciler

Aile Ziyareti - Öğrenciler

Tarafımıza ulaştırılması gereken öğrenciler için Çek Cumhuriyeti Aile Ziyareti Vize işlemleri gerekli evrak listesi

 

 

1. Pasaport - 10 yıldan eski olmayan ve seyahatin dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği olan

 

2. Fotoğraf - İki adet Biometrik fotoğraf; 35x45 mm ölçülerinde, son 3 ay içerisinde çekilmiş ve pasaportunuzda hiç kullanılmamış 

 

3. Öğrenci Belgesi - Bağlı olduğu okuldan alınmış Öğrenci Belgesi

 

4. Muvafakatname - Başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, anne ve babadan son 6 ay içinde çıkarılmış noter onaylı muvafakatname aslı
Başvuru sahibi 18 yaş altında ise (reşit değil ise), yalnız ve/veya ebeveynleri ya da yasal vasi ile seyahat ediyor ise (beraber seyahat edilse de edilmese de), her iki yasal veli veya vasiler noterden 6 ay içerisinde çıkartılmış muvafakatname aslını ve fotokopisini vermek zorundalardır.

 

5. Belediye onaylı davet mektubu (Çek'ten gelecek olan davetiye orijinal olmalıdır)

 

6. Davetiye gönderen kişinin Çek kimlik/oturum kartı ya da Çek pasaport fotokopisi (Belge mail ya da faks ile gönderilebilir)

 

7. Masrafları davetiye gönderen kişi karşılayacaksa son 3 aylık Maaş Bordrosu ya da Banka Hesap Dökümü (Belgeler mail ya da faksla gönderilebilir) 

 

8. Varsa Kira Gelirleri fotokopisi, Tapu fotokopisi, Araç Ruhsatı fotokopisi

 

9. Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği - (Anne, baba, kardeş, eş ve çocuk bilgileri mutlaka gözükmelidir. Açıklamalar kısmında adres belirtilmeli ve düşünceler bölümü işlenmiş olmalı)

 

10. Kimlik Fotokopisi

 

11. Uçak Rezervasyonu - Çek'te gitmek istediğiniz şehrin adına (ve ya bu şehre en yakın havalimanına)  düzenlenmiş uçak biletleriniz. 

 

12. Seyahat Sağlık Sigortası - 30 bin Euro teminatlı ve orijinal poliçe olmalıdır.

 

 

BAŞVURU SAHİBİ, SPONSOR OLACAK VELİSİNE AİT AŞAĞIDA BELİRTİLEN İŞ EVRAKLARINDAN UYGUN OLANI İBRAZ ETMELİDİR

 

 

A - İşveren İse 

 

1. Dilekçe - Şirketin antetli kağıdına Çek Konsolosluğuna hitaben İngilizce vize talep dilekçesi.

 

2. SGK/Bağ-Kur Hizmet dökümü

 

3. Faaliyet Belgesi - Son üç ay içinde bağlı bulunduğunuz ilin Ticaret Odasından çalıştığınız şirket adına düzenlenmiş orijinal Faaliyet Belgesi.      
Pasaportlarında daha önce Schengen vizesi olan başvuru sahipleri Faaliyet belgesinin fotokopisini kullanabilirler.

 

4. Ticaret Sicil Gazetesi- Çalıştığınız şirkete ait  bilgilerin yer aldığı Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi.
Şirketin Kuruluş, sermaye artırımı, adres değişikliği oldu ise, bunlardan sonra - son hali belirten Ticaret Sicil Gazetesi.

 

5. Vergi Levhası Fotokopisi - Bulunduğumuz yıldan bir eski yıla ait olmalı.

 

6. İmza Sirküleri Fotokopisi - Şirket adına  imza atma yetkisi olan kişilere ait  İmza Sirkülerinin fotokopisi.

 

7. Sponsor olacak kişinin son 3 aya ait şahsi Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü
a. Dilekçenizde masrafları üstlenen kişinin banka hesabı olmalı ve en az 2500 TL bakiye bulunmalıdır, 
b. 15  günden eski olmayan hesap hareketi ve Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli, ıslak imzalı ve imza sirküleri de olmalıdır.

 

 

B - Bordrolu Çalışan İse

 

1. Dilekçe - İşveren tarafından şirketin antetli kağıdına Çek Konsolosluğuna hitaben İngilizce yazılmış dilekçe. 

 

2. Faaliyet Belgesi - Son üç ay içinde bağlı bulunduğunuz ilin Ticaret Odasından çalıştığınız şirket adına düzenlenmiş orijinal Faaliyet Belgesi.      
Pasaportlarında daha önce Schengen vizesi olan başvuru sahipleri Faaliyet belgesinin fotokopisini kullanabilirler.

 

3. Ticaret Sicil Gazetesinin Fotokopisi - Çalıştığınız şirkete ait  bilgilerin yer aldığı Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi.
Şirketin Kuruluş, sermaye artırımı, adres değişikliği oldu ise, bunlardan sonra - son hali belirten Ticaret Sicil Gazetesi.

 

4. Vergi Levhası Fotokopisi - Bulunduğumuz yıldan bir eski yıla ait olmalı.

 

5. İmza Sirküleri Fotokopisi - Şirket adına imza atma yetkisi olan kişilere ait  İmza Sirkülerinin fotokopisi.

 

6. SGK İşe Giriş Bildirgesi.

 

7. SGK Hizmet Dökümü.

 

8. Son 3 aylık Maaş Bordrolarının orijinalleri (Islak imzalı ve kaşeli olacaklar).

 

9. Sponsor olacak kişi tarafından Çek Konsolosluğuna hitaben İngilizce vize talep dilekçesi

 

10. Sponsor olacak kişinin son 3 aya ait şahsi Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü
a. Antetli kağıtta masrafları üstlenen kişinin banka hesabı olmalı ve en az 2500 TL bakiye bulunmalıdır.
b. 15 günden eski olmayan hesap hareketi ve Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli, ıslak imzalı ve imza sirküleri de olmalıdır.

 

 

C - Devlet Memuru İse

 

1. Çalışma Belgesi - Mesleğinizle ilgili yaptığınız görevi de içeren Çalışma Belgesi, bağlı bulunduğunuz kurumdan almanız gerekmektedir.

 

2. Görev Kimlik Kartı Fotokopisi - Resmi kurum görev kimlik kartının önlü - arkalı  fotokopisi

 

3. Son 3 aylık Maaş Bordrosu (İmzalı ve kaşeli olmalıdır.) Bağlı bulunduğunuz kurumdan almanız gerekmektedir.

 

4. Şahsi hesabınızın son 3 aya ait Banka Hesap Cüzdanı veya  Banka Hesap Dökümü

 

5. Sponsor olacak kişi tarafından Çek Konsolosluğuna hitaben İngilizce vize talep dilekçesi.

 

6. Sponsor olacak kişinin son 3 aya ait şahsi Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü  
a. Dilekçede masrafları üstlenen kişinin banka hesabı olmalı ve en az 2500 TL bakiye bulunmalıdır.
b. 15 gün günden eski olmayan hesap hareketi ve Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli, ıslak imzalı ve imza sirküleri de  olmalıdır.  

 

 

D - Emekli İse 

 

1. Sponsor olacak kişi tarafından Çek Konsolosluğuna hitaben yazılmış İngilizce vize talep dilekçesi.

 

2. Emekli maaşının yattığı bankadan son 3 aya ait Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü
Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli ve ıslak imzalı olmalı ve hesap hareketi son 15 günü içermelidir

 

3. Son 3 aya ait şahsi Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü
a. Hesabınızda minimum 2500 TL bakiye bulunmalı ve hesap hareketi son 15 günü içermeli
b. Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli, ıslak imzalı ve imza sirküleri de olmalıdır.

LÜTFEN DİKKAT!

* Lütfen evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce sağ üst tarafta bulunan iletişim bilgilerini kullanıp size en yakın ofisimizi arayarak ya da iletişim sayfasında bulunan formu doldurarak bizimle iletişime geçiniz.

* Schengen vizesi alımında pasaportunuzda en son aldığınız schengen vizesinde VİS ibaresi olup olmadığını vize uzmanımıza belirtiniz.VİS ibaresi yok ise parmak izine gelmeniz gerekmektedir.

* Vize uzmanlarımız, yapmak istediğiniz seyahatin amacına uygun, güncel evrak listesi konusunda size bilgi maili gönderecektir.

* Vize başvurunuz esnasında ibraz etmeniz gereken Vize Başvuru Formu ve Vize Talep Dilekçesi gibi belgeler konusunda vize uzmanlarımızdan yardım isteyiniz.

* Seyahat amacınıza uygun vize başvuru evraklarını temin edip tarafımıza ulaştırınız.

* Vize uzmanlarımız vize başvurunuzu gerçekleştirip, gerekli durumlarda (Biyometri İşlemi gibi) randevunuzu alarak sizi bilgilendirecek ve işlemleriniz esnasında size eşlik edecektir.

* Seyahatinize ilişkin uçak bileti , otel ve diğer hizmetler gibi konularda lütfen seyahat uzmanlarımızdan destek talep ediniz.

* Vize başvuru süreciniz başından sonuna kadar uzmanlarımız tarafından takip edilip sonuç konusunda sizinle iletişim kurulacaktır.

* Vize başvurunuz tamamlandığında vize uzmanlarımız sizinle iletişim kurup evraklarınızı talep ettiğiniz şekilde (kargo, kurye ya da doğrudan) tarafınıza teslim edilmesini sağlayacaktır.

* Tüm soru ve görüşleriniz için lütfen bizimle iletişime geçiniz.