ANA SAYFA HAKKIMIZDA TÜM ÜLKELER SIKÇA SORULAN SORULAR HABERLER İLETİŞİM

Özel Ziyaret Amaçlı Vize Gerekli Bilgiler

ANA SAYFA / Finlandiya / Özel Ziyaret Amaçlı Vize

Özel Ziyaret Amaçlı Vize

§  Dikkatle doldurularak imzalanmış başvuru formu

§  Bir adet fotoğraf - renkli, pasaport boyutu, 4,7 cm x 3,6 cm, yüz kısmının yüksekliği 32-36 mm, beyaz veya açık gri fon, kameraya doğrudan bakarak ve yüzü net olarak gösterecek şekilde olmalıdır.

§   tüm schengen ülkelerinde geçerli olan imzalı pasaport veya pasaport yerine geçen belge. Schengen ülkesi büyükelçilikleri ve konsoloslukları 05 nisan 2010 tarihinden itibaren, veriliş tarihi 10 yıldan eski olan pasaportlara vize vermeyecektir. Schengen vizesi alabilmeniz için pasaportunuzun son 10 yıl içerisinde alınmış olması gerekmektedir. Pasaportun geçerlilik süresi vizenin bitiş tarihinden en az üç ay fazla olmalıdır. Pasaport fotokopileri ile birlikte aslı ibraz edilmelidir. Fotokopiler üzerinde damga olan tüm sayfaları kapsamalıdır.

§  Kimliğin aslı ve bir adet fotokopisi

§  En fazla bir ay önce alınmış vukuatlı nüfus kayıt örneğinin aslı ( aile topum kağıdı)

§  Türk vatandaşı olmayanlar için türkiye'de geçerli oturma izni olduğuna dair belgenin aslı ve bir fotokopisi

§  Gelir durumunu gösteren belgelerin aslı ve fotokopileri (banka hesap cüzdanı, kredi kartı limitini gösteren belge, vs.)

§  Ücretli çalışanlar için; son dört aya ait sigorta ödemelerini gösteren belgelerin ve ücret bordrolarının asılları, ayrıca işverenden alınacak ücretli izin hakkı olduğunu gösteren bir belge

§  Serbest meslek sahipleri için; şirket faaliyetlerini gösteren belgelerin aslı ve fotokopileri ile vergi levhasının aslı ve fotokopisi

§  Öğrenciler eğitim kurumu tarafından verilen öğrenci belgesini veya kabul belgelerinin aslı ve fotokopilerini ve ailenin geçim durumunu gösterir belgeleri ibraz etmelidir.

§  Emekliler emeklilik belgelerinin aslını ve fotokopilerini ibraz etmelidir.

§  18 yaşın altındakiler, anne ve babanın, tek başına seyahat edebileceğine dair iznini gösteren bir yazı ibraz etmelidir. Ebeveynlerden biri çocuk ile birlikte seyahat edecekse, sadece çocukla birlikte seyahat etmeyecek olan ebeveynin izninin ibraz edilmesi yeterlidir.

§  20-30 yaş arası erkekler için askerlik durumunu gösteren belgenin aslı ve fotokopisi

§  30.000 euro değerindeki seyahat sigorta poliçesi

§  3 aydan eski olmamak üzere finlandiya'dan gönderilecek davet yazısının aslı

 

LÜTFEN DİKKAT!

* Lütfen evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce sağ üst tarafta bulunan iletişim bilgilerini kullanıp size en yakın ofisimizi arayarak ya da iletişim sayfasında bulunan formu doldurarak bizimle iletişime geçiniz.

* Schengen vizesi alımında pasaportunuzda en son aldığınız schengen vizesinde VİS ibaresi olup olmadığını vize uzmanımıza belirtiniz.VİS ibaresi yok ise parmak izine gelmeniz gerekmektedir.

* Vize uzmanlarımız, yapmak istediğiniz seyahatin amacına uygun, güncel evrak listesi konusunda size bilgi maili gönderecektir.

* Vize başvurunuz esnasında ibraz etmeniz gereken Vize Başvuru Formu ve Vize Talep Dilekçesi gibi belgeler konusunda vize uzmanlarımızdan yardım isteyiniz.

* Seyahat amacınıza uygun vize başvuru evraklarını temin edip tarafımıza ulaştırınız.

* Vize uzmanlarımız vize başvurunuzu gerçekleştirip, gerekli durumlarda (Biyometri İşlemi gibi) randevunuzu alarak sizi bilgilendirecek ve işlemleriniz esnasında size eşlik edecektir.

* Seyahatinize ilişkin uçak bileti , otel ve diğer hizmetler gibi konularda lütfen seyahat uzmanlarımızdan destek talep ediniz.

* Vize başvuru süreciniz başından sonuna kadar uzmanlarımız tarafından takip edilip sonuç konusunda sizinle iletişim kurulacaktır.

* Vize başvurunuz tamamlandığında vize uzmanlarımız sizinle iletişim kurup evraklarınızı talep ettiğiniz şekilde (kargo, kurye ya da doğrudan) tarafınıza teslim edilmesini sağlayacaktır.

* Tüm soru ve görüşleriniz için lütfen bizimle iletişime geçiniz.