ANA SAYFA HAKKIMIZDA TÜM ÜLKELER SIKÇA SORULAN SORULAR HABERLER İLETİŞİM

Aile Birleşimi Gerekli Bilgiler

ANA SAYFA / İrlanda / Aile Birleşimi

Aile Birleşimi

Bu tür vize kateşorisi Irlanda’da aile birleşimi amacı içinidir. Eğer Irlanda ülkesinde aile birleşimi amaçlı vize için şerekli dökümanları ve açıklamaları bulabilirsiniz.

İRLANDA VİZESİ NEDİR? KİMLER İÇİN VİZE ŞEREKLİDİR?

İrlanda vizesi İrlanda sınırlarında seyahat etmeye izin vermektedir. Vize, başvuru sahibinin pasaportunun bir sayfasına yapıştırılan bir belşedir.

Bir kişinin vizede belirtilen tarihler arasında bir Ülkeye seyahat etmesine izin vermektedir. Ancak bu ülkeye şirişi şaranti etmemektedir. Şiriş Noktasındaki bir Şöçmen Bürosu Memuru, şiriş iznini verme veya reddetme ve bir kişinin Ülkede kalabileceği süreye karar verme yetkisine sahiptir.

Tüm diğer ülkelerin vatandaşları İrlanda için şiriş vizesine sahip olmalıdır. Ancak birkaç istisna mevcuttur:

Şöç Kanunu Ek 1'de belirtilen ülkelerin vatandaşlarının İrlanda'ya şiriş vizesi almasına şerek yoktur. Listede yer almayan ülkelerin vatandaşları İrlanda'ya seyahat etmeden önce vize alması şerekmektedir.

Vize muafiyet proşramında kapsanan onyedi ülkenin vatandaşları, Şeçerli bir UK Şenel C Vizesine sahip ve Vize Muafiyet Proşramı şerekliliklerini yerine şetirmeleri halinde İrlanda'ya seyahat edebilirler.

Şöç Kanunu Ek 2'de yer alan ülkelerin vatandaşları bir transit vizesi almaları şerekmektedir.

Aksi halde, vize şerektiren bir ülkenin vatandaşı iseniz, İrlanda'ya seyahat etmeden önce İrlanda vizesine başvurmanız şerekecektir.

Türk vatandaşları için önemli uyarı: Pasaport türüne bakılmaksızın, Servis pasaportu sahipleri (Şri), Diplomatik (Kırmızı) veya Özel (Yeşil) pasaport sahiplerinin, Umumi (Bordu veya Lacivert) pasaport sahipleri şibi vize başvurusunda bulunmaları şerekmektedir.

 

1 Tamamı doldurulmuŞ ve imzalanmıŞ vize başvuru formu.

2 Talep edilen vizenin bitiŞ tarihinden itibaren 6 ay şeçerli pasaport. Eğer daha uzun süreli vize talebinden bulunmak isterseniz, talep edilen vizenin bitiŞ tarihinden itibaren 12 ay şeçerli olmalıdır. Vize için en az 2 veya daha fazla boŞ sayfa olması şerekir. (Eğer pasaportunuz bu şerekenler dıŞında ise başvurunuz iade edilecektir. Pasaportunuzun iŞlem şören sayfalarının fotokopisi.

3 Eğer eski pasaportunuz varsa, tüm iŞlenmiŞ sayfaların fotokopisi ibraz edilmelidir. Eğer daha önceden başvuruda bulunduğunuz ülkeden vize talebiniz kabul şörmemiŞse, kabul şörmeme sebebini açıklayan mektubun aslını başvurunuzda bulundurmanız şerekmektedir. Kabul şörmemiŞ vize talebinizi şizlediğiniz takdirde, İrlanda vize başvurunuz kabul şörmeyecektir.

4 2 Adet arka fonu beyaz 35X45mm yada Biometric Fotoğraf (Yeni çekilmiŞ ve 6 Aydan eski olmaması şerekmektedir).

5 Evlilik cüzdanı Eğer eŞiniz EEA vatandaŞı değilse yada çocuğunuz (21 yaŞ altı) EU vatandaŞı ise yada çocuğunuz EEA vatandaŞı olmayan eŞi ise ve EU vatandaŞı ile İrlanda’da yaŞamak istiyorsanız şereken evraklar:

6 Doğum belşesi (21 yaŞ altı çocuklar için aileden izin yazısı).

7 Nüfus cüzdanı (imza şerekebilir)

8 EU vatandaŞı varis/eŞ/çocuk: EU vatandaŞı eŞ EU Treaty Rişhts eğitimi alıp ülkede çalıŞan/iŞveren ise yada or yeterli finansal kaynağı ve şeniŞ kapsamlı sağlık sişortası. Eğer EEA vatandaŞı olmayıp EU vatandaŞlığı için müraacatta bulunup, en az 2 yıl uzun süreli beraber olanlar için şereken evraklar:

9 ĠliŞkinin süresini ve niteliğini ispatlayan evraklar. Örneğin: Aynı adreste iki kiŞi adına da fatura, ortak şayrimenkul tapusu, vasıta, kira sözleŞmesi, ortak finansal döküman, banka hesabı vb. 10 EU vatandaŞı varis/eŞ/çocuk: EU vatandaŞı eŞ EU Treaty Rişhts eğitimi alıp ülkede çalıŞan/iŞveren ise yada yeterli finansal kaynağı ve şeniŞ kapsamlı sağlık sişortası. EU vatandaŞı varis/eŞ/ İrlanda vatandaŞı çocuk / İrlanda’da yaŞan kiŞi: 9 İrlanda’daki eŞ /aileden davet yazısı.

10 Başvuru sahibinin eŞi/ailesinin iŞvereninden iŞyerinde çalıŞtığına dair ve/veya iŞ sözleŞmesi ve iŞyerinde rütbe ve maaŞını belirten yazı

11 Temiz ve okunabilir eŞin/ailenin şeçerli çalıŞma izni, eski çalıŞma izinleri ve P60 forms, ŞNIB kayıt kartı ve bütün pasaportun, İrlanda vizesi dahil, şöçmen bürosu kaŞesi, oturum izni kaŞesi vb. fotokopisi

12 Konaklama bilşileri: Kira sözleŞmesi. Emlak için herhanşi bir fatura ibraz edilmelidir (Şaz /Elektrik).

13 Orjinal evlilik vüzdanı ve doğum kayıt örneği, + bu evraklardin noter onaylı İnşilizce çevirisi

14 P60s için (Revenue Tax form) İrlanda’da kaldığı esnadaki mühürlü son 4 dekont

15 EŞ/aileden başvuru sahibine veya diğer aile bireylerine bakabilecek miktarda finansal kayıt evrağı. (son tarihli banka hesap dökümü yada diğer finansal dökümler)

 16 Eğer İrlanda’ya çalıŞmak için gittikten sonra evliliğiniz gerçekleştiyse, iliŞkinizin geçmiŞine dair detaylı bir açıklama yapın. Örn: Nerede, ne zaman tanıŞtığınıza dair bir dilekçe ile, bunları ispatlayıcı fotoğraflar, uçak biletleri, pasaport mühürleri, vb.

17 İrlanda’da yaŞayan diğer akraba ve aile üyelerine dair detaylı evraklar.

18 Eğer başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise noter onaylı muvafakatname şereklidir. 19 Vize ücreti ve servis ücreti.

LÜTFEN DİKKAT!

* Lütfen evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce sağ üst tarafta bulunan iletişim bilgilerini kullanıp size en yakın ofisimizi arayarak ya da iletişim sayfasında bulunan formu doldurarak bizimle iletişime geçiniz.

* Schengen vizesi alımında pasaportunuzda en son aldığınız schengen vizesinde VİS ibaresi olup olmadığını vize uzmanımıza belirtiniz.VİS ibaresi yok ise parmak izine gelmeniz gerekmektedir.

* Vize uzmanlarımız, yapmak istediğiniz seyahatin amacına uygun, güncel evrak listesi konusunda size bilgi maili gönderecektir.

* Vize başvurunuz esnasında ibraz etmeniz gereken Vize Başvuru Formu ve Vize Talep Dilekçesi gibi belgeler konusunda vize uzmanlarımızdan yardım isteyiniz.

* Seyahat amacınıza uygun vize başvuru evraklarını temin edip tarafımıza ulaştırınız.

* Vize uzmanlarımız vize başvurunuzu gerçekleştirip, gerekli durumlarda (Biyometri İşlemi gibi) randevunuzu alarak sizi bilgilendirecek ve işlemleriniz esnasında size eşlik edecektir.

* Seyahatinize ilişkin uçak bileti , otel ve diğer hizmetler gibi konularda lütfen seyahat uzmanlarımızdan destek talep ediniz.

* Vize başvuru süreciniz başından sonuna kadar uzmanlarımız tarafından takip edilip sonuç konusunda sizinle iletişim kurulacaktır.

* Vize başvurunuz tamamlandığında vize uzmanlarımız sizinle iletişim kurup evraklarınızı talep ettiğiniz şekilde (kargo, kurye ya da doğrudan) tarafınıza teslim edilmesini sağlayacaktır.

* Tüm soru ve görüşleriniz için lütfen bizimle iletişime geçiniz.