ANA SAYFA HAKKIMIZDA TÜM ÜLKELER SIKÇA SORULAN SORULAR HABERLER İLETİŞİM

İstihdam (Kısa Dönem / Uzun Dönem) Gerekli Bilgiler

ANA SAYFA / İrlanda / İstihdam (Kısa Dönem / Uzun Dönem)

İstihdam (Kısa Dönem / Uzun Dönem)

Bu tür vize kategorisi çalışma amacı içinidir. Eğer Irlanda’da çalışma amaçlı vize için gerekli dökümanları ve açıklamaları bulabilirsiniz.

İRLANDA VİZESİ NEDİR? KİMLER İÇİN VİZE GEREKLİDİR?

İrlanda vizesi İrlanda sınırlarında seyahat etmeye izin vermektedir. Vize, başvuru sahibinin pasaportunun bir sayfasına yapıştırılan bir belgedir.

Bir kişinin vizede belirtilen tarihler arasında bir Ülkeye seyahat etmesine izin vermektedir. Ancak bu ülkeye girişi garanti etmemektedir. Giriş Noktasındaki bir Göçmen Bürosu Memuru, giriş iznini verme veya reddetme ve bir kişinin Ülkede kalabileceği süreye karar verme yetkisine sahiptir.

Tüm diğer ülkelerin vatandaşları İrlanda için giriş vizesine sahip olmalıdır. Ancak birkaç istisna mevcuttur:

Göç Kanunu Ek 1'de belirtilen ülkelerin vatandaşlarının İrlanda'ya giriş vizesi almasına gerek yoktur. Listede yer almayan ülkelerin vatandaşları İrlanda'ya seyahat etmeden önce vize alması gerekmektedir.

Vize muafiyet programında kapsanan onyedi ülkenin vatandaşları, Geçerli bir UK Genel C Vizesine sahip ve Vize Muafiyet Programı gerekliliklerini yerine getirmeleri halinde İrlanda'ya seyahat edebilirler.

Göç Kanunu Ek 2'de yer alan ülkelerin vatandaşları bir transit vizesi almaları gerekmektedir.

Aksi halde, vize gerektiren bir ülkenin vatandaşı iseniz, İrlanda'ya seyahat etmeden önce İrlanda vizesine başvurmanız gerekecektir.

Türk vatandaşları için önemli uyarı: Pasaport türüne bakılmaksızın, Servis pasaportu sahipleri (Gri), Diplomatik (Kırmızı) veya Özel (Yeşil) pasaport sahiplerinin, Umumi (Bordu veya Lacivert) pasaport sahipleri gibi vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.

 

1 Tamamı doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu.

2 Talep edilen vizenin bitiş tarihinden itibaren 6 ay geçerli pasaport. Eğer dhaa uzun süreli vize talebinden bulunmak isterseniz, talep edilen vizenin bitiş tarihinden itibaren 12 ay geçerli olmalıdır. Vize için en az 2 veya daha fazla boş sayfa olması gerekir. (Eğer pasaportunuz bu gerekenler dışında ise başvurunuz iade edilecektir. Pasaportunuzun işlem gören sayfalarının fotokopisi.

3 Eğer eski pasaportunuz varsa, tüm işlenmiş sayfaların fotokopisi ibraz edilmelidir. Eğer daha önceden başvuruda bulunduğunuz ülkeden vize talebiniz kabul görmemişse, kabul görmeme sebebini açıklayan mektubun aslını başvurunuzda bulundurmanız gerekmektedir. Kabul görmemiş vize talebinizi gizlediğiniz takdirde, İrlanda vize başvurunuz kabul görmeyecektir.

4 2 Adet arka fonu beyaz 35X45mm yada Biometric Fotoğraf (Yeni çekilmiş ve 6 Aydan eski olmaması gerekmektedir).

5 Vize ve vize servis bedeli

6 Ek olarak, İmzalı özet başvuru formunuzla beraber başvuru sahibi tarafından imzalı dilekçe gerekmektedir: · İrlanda ülkesine gidiş amacını belirten, · İrlanda veya herhangi AB ülkesinde bulunan aile akrabanızın bilgileri. · Ne kadar süre kalıcağınızı belirten, · Vizenizin durumunu gözetmeksizin, İrlanda ülkesine yük olmamaya ve zamanında veye zamanından önce İrlanda ülkesinin terk edeceğini belirtmesi gerekmektedir.

7 Vize istenilen tarihlerin tümünü kapsayan seyahat sağlık sigortası.

8 Geçerli Çalışma izni veya Intra-Company Transfer izni. Sağlık Doktorları için: Bazı doktorların İrlanda’da çalışmak için çalışma izni almasına gerek yoktur. Daha fazla bilgi için: http://www.inis.gov.ie/en/INIS/Pages/WP10000012 ve http://www.djei.ie/labour/workpermits/doctors.htm adreslerini ziyaret edin.

9 İş sözleşmesi

10 İrlanda’daki işverenden meslek ve maaş detaylarını açıklayan dilekçe. Eğer konaklama işveren tarafından sağlanıyorsa, konaklama detayları da başvuruya eklenmelidir.

11 İş ile alakalı sertifikalar ve eski iş tercübelerini gösteren belgeler. (Elçilik tarafından istenebilir) Eğer kısa süreli vize başvurusunda bulunacaksanız ve işyerinize dönecekseniz, lütfen altta belirtilen evrakları başvurunuza ekleyin (eğer varsa):

12 İşyeri evrakları: - İmza sürküleri fotokopisi; - Faaliyet belgesi fotokopisi - Vergi levhası - Sicil gazetesi ilanı Bu evrakların sadece başlıkları yeminli tercüman tarafından çevirilebilir.

13 Başvuru sahibinin firmasından, ziyaret boyunca bütün masrafların firma tarafından karşılanacağını, ziyaretin amacı, tarihleri ve konaklamayı belirten bir dilekçe.

14 SGK (sosyal güvenlik) hizmet dökümü - Sadece başlıkları yeminli tercüman tarafından çevirilebilir. 15 Son 3 aylık maaş bodroları (eğer varsa) - Bu evrakların sadece başlıkları yeminli tercüman tarafından çevirilebilir.

LÜTFEN DİKKAT!

* Lütfen evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce sağ üst tarafta bulunan iletişim bilgilerini kullanıp size en yakın ofisimizi arayarak ya da iletişim sayfasında bulunan formu doldurarak bizimle iletişime geçiniz.

* Schengen vizesi alımında pasaportunuzda en son aldığınız schengen vizesinde VİS ibaresi olup olmadığını vize uzmanımıza belirtiniz.VİS ibaresi yok ise parmak izine gelmeniz gerekmektedir.

* Vize uzmanlarımız, yapmak istediğiniz seyahatin amacına uygun, güncel evrak listesi konusunda size bilgi maili gönderecektir.

* Vize başvurunuz esnasında ibraz etmeniz gereken Vize Başvuru Formu ve Vize Talep Dilekçesi gibi belgeler konusunda vize uzmanlarımızdan yardım isteyiniz.

* Seyahat amacınıza uygun vize başvuru evraklarını temin edip tarafımıza ulaştırınız.

* Vize uzmanlarımız vize başvurunuzu gerçekleştirip, gerekli durumlarda (Biyometri İşlemi gibi) randevunuzu alarak sizi bilgilendirecek ve işlemleriniz esnasında size eşlik edecektir.

* Seyahatinize ilişkin uçak bileti , otel ve diğer hizmetler gibi konularda lütfen seyahat uzmanlarımızdan destek talep ediniz.

* Vize başvuru süreciniz başından sonuna kadar uzmanlarımız tarafından takip edilip sonuç konusunda sizinle iletişim kurulacaktır.

* Vize başvurunuz tamamlandığında vize uzmanlarımız sizinle iletişim kurup evraklarınızı talep ettiğiniz şekilde (kargo, kurye ya da doğrudan) tarafınıza teslim edilmesini sağlayacaktır.

* Tüm soru ve görüşleriniz için lütfen bizimle iletişime geçiniz.