ANA SAYFA HAKKIMIZDA TÜM ÜLKELER SIKÇA SORULAN SORULAR HABERLER İLETİŞİM

Uzun Süreli Kalış-Öğrenci Gerekli Bilgiler

ANA SAYFA / İzlanda / Uzun Süreli Kalış-Öğrenci

Uzun Süreli Kalış-Öğrenci

Bir Yabancı uyruklu kişi olarak, Danimarka’da eğitim almak için oturma izni alabilirsiniz. Bir oturma izninin verilebildiği üç ana eğitim kategorisi bulunmaktadır :
 

 

Yüksek eğitim programları

 

Temel ve gençlik eğitim programları

 

Liseler

 

1 adet doldurulmuş renkli başvuru formu, İlgili formlar, Danimarka Göçmenlik Bürosunun internet sitesinden ücretsiz olarak indirilebilir.

 

Yakın bir zamanda çekilmiş beyaz zemin üzerine pasaport boyutlu (4.5 cm x 3.5 cm) 3 adet renkli fotoğraf. Fotoğrafta, başvuru sahibinin yüzü-çenesi, alnı, burnu, gözleri, kaşları ve ağzı açık bir şekilde görülebilmelidir.

 

Son 10 Yil içerisinde alınmış geçerli bir pasaport ve işlenmiş tüm sayfalarının 1 adet A4 boyutlu renkli fotokopisi, varsa önceki pasaportlar ve siyah-beyaz fotokopileri

 

Ankara için; Nüfus Müdürlüğünden son 1 ay içinde alınmış vukuatlı Nüfus Kayıt Örneğinin aslı ve onaylı İngilizce çevirisi. Nufus kayıt örneği anne, baba, eş, kardeş ve çocukları göstermelidir. ( i stanbul’dan başvuru yapacak başvuru sahipleri için bu evrak gerekmemektedir.)

 

Danimarka'da eğitim kurumundan düzenlenen kabul mektubunun aslı ya da renkli çıktısı.

 

Danimarka’da konaklama ve yaşam masrafları için yeterli mali kaynak kanıtı - örn. banka hesabı, hibe mektubunun aslı (daha fazla bilgi için Danimarka Göçmenlik Ofisinin internet sitesini ziyaret edin).

 

Öğrenci Belgesi aslı ve onaylı İngilizce çevirisi.

 

Konsolosluk ek belgeler isteme hakkına sahiptir.

 

Türkçe Belgeler, yeminli çevirmen tarafından İngilizce’ye tercüme edilmelidir.

 

Case Order ID numarası oluşturulup ödendiğine dair makbuz sunulmalıdır Gereken bilgiler www.newtodenmark.dk/fee adresinde mevcuttur. (Case order ID numarası banka dekontunun açıklamalar kısmına yazılmalıdır.)

 

     


Lütfen Dikkat!
20 Mayıs 2012 tarihinden itibaren uzun dönemli vize başvurusunda bulunan başvuru sahiplerinin, başvuru sırasında, parmak izi alımı ve biyometric fotoğraf çekimi vize başvuru merkezlerinde yapılacaktır. 6 yaşından küçük başvuru sahiplerinin parmak izi alınmayacaktır. Parmaklarda kına varsa parmak izi alımı mümkün olmayacağı için başvuru yapmadan önce kınanın geçmesini bekleyiniz.

LÜTFEN DİKKAT!

* Lütfen evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce sağ üst tarafta bulunan iletişim bilgilerini kullanıp size en yakın ofisimizi arayarak ya da iletişim sayfasında bulunan formu doldurarak bizimle iletişime geçiniz.

* Schengen vizesi alımında pasaportunuzda en son aldığınız schengen vizesinde VİS ibaresi olup olmadığını vize uzmanımıza belirtiniz.VİS ibaresi yok ise parmak izine gelmeniz gerekmektedir.

* Vize uzmanlarımız, yapmak istediğiniz seyahatin amacına uygun, güncel evrak listesi konusunda size bilgi maili gönderecektir.

* Vize başvurunuz esnasında ibraz etmeniz gereken Vize Başvuru Formu ve Vize Talep Dilekçesi gibi belgeler konusunda vize uzmanlarımızdan yardım isteyiniz.

* Seyahat amacınıza uygun vize başvuru evraklarını temin edip tarafımıza ulaştırınız.

* Vize uzmanlarımız vize başvurunuzu gerçekleştirip, gerekli durumlarda (Biyometri İşlemi gibi) randevunuzu alarak sizi bilgilendirecek ve işlemleriniz esnasında size eşlik edecektir.

* Seyahatinize ilişkin uçak bileti , otel ve diğer hizmetler gibi konularda lütfen seyahat uzmanlarımızdan destek talep ediniz.

* Vize başvuru süreciniz başından sonuna kadar uzmanlarımız tarafından takip edilip sonuç konusunda sizinle iletişim kurulacaktır.

* Vize başvurunuz tamamlandığında vize uzmanlarımız sizinle iletişim kurup evraklarınızı talep ettiğiniz şekilde (kargo, kurye ya da doğrudan) tarafınıza teslim edilmesini sağlayacaktır.

* Tüm soru ve görüşleriniz için lütfen bizimle iletişime geçiniz.