ANA SAYFA HAKKIMIZDA TÜM ÜLKELER SIKÇA SORULAN SORULAR HABERLER İLETİŞİM

Kısa Süreli Kalış-Kültürel, Sportif, Konferans Amaçlı Gerekli Bilgiler

ANA SAYFA / Lüksemburg / Kısa Süreli Kalış-Kültürel, Sportif, Konferans Amaçlı

Kısa Süreli Kalış-Kültürel, Sportif, Konferans Amaçlı

Vize, yabancı ülke vatandaşının sınırlı bir süre Lüksemburg’ı ziyaret etmesine izin vermek amacını taşımaktadır. Bu vize kategorisi, Kültürel, Sportif ya da Konferans etkinlikler vs. amacıyla Lüksemburg’ı ziyaret etmek isteyen kişiler içindir. 

Başvuru Sahipleri, bu kategoriye girdiklerini gösteren belgeleri ibraz etmelidir.

1 -Pasaportun aslı : 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır. Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların Schengen vize sayfalarının foto kopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).

2 -Dikkatlice doldurulmuş ve imzalanmış Schengen başvuru formu (formun Ingilizce veya Fransızca doldurulması gerekecektir)

4 -Standartlara uygun (yüz görünür), yeni çekilmiş, beyaz fonlu iki adet vesikalık fotoğraf (35X45 abatlarında). Fotoğrafın arka sına isim soyisim yazılması gerekiyor.

5 -Otel ve gidiş dönüş uçak rezervasyonları -Hotel reservation, air ticket reservation

6-Kültürel etkinlik veya konferanslara katılım amacıyla:
- Etkinliği düzenleyen firma tarafından gönderilen davetiye veya kültürel hizmet sağlayıcısı ile imzalanan sözleşme veya yaratı cı bir eser için gönderilen davetiye. Spor etkinlikleri amacıyla: – spor kulübü / spor federasyonu tarafından gönderilen ve spor etkinliğine katılımı teyit eden davetiye veya akreditasyon belgesi. – gönderen spor kulübü veya spor federasyondan alınmış sporcu lisansı.

7-Başvuru sahibinin kendisi yada geçimini sağlayan kişinin hazırlayacağı iş belgeleri çalışan ise, -Bağlı bulunduğu kurumdan garanti yazısı
- izin belgesi
- imza sirküleri
- ticaret odası kaydı
- resmi gazete
- SGK işe giriş bildirgesi aslı ve fotokopisi

8 -Finansal Durumu Gösterir Belgeler (seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler): tüm masrafları karşılamaya yetecek yeterli miktarda para bulunan bir banka hesap dökümü. Masrafları kim karşılayacaksa onun gelir evrakları.

9 -Reşit olmayanlar için (18 yaş altı): Yasal velisini gösterir belgeler (Kimlik cüzdanı fotokopisi, tam tekmil vukuatlı nufüs kayıt örneği vb.) Ebeveynleriyle birlikte seyahat etmiyorsa, ebeveynlerinin noter tasdikli izin belgesi (Muvaffakatname), Seyahat masraflarını karşılayacak kişiye ait finansal ve mesleki belgeler (anne, baba, akraba gibi).

10 -Yabancı Uyruklu Vatandaşlar için: Turkiyede oturma izni fotokopisi (en az vize bitiş tarihine kadar geçerli olmalıdır)

11 -Tüm seyahat süresini kapsayan, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım ya da acil hastane bakımı masraflarını kapsayan, 30000 € teminat tutarında, Schengen bölgesinde geçerlidir ibaresi bulunan bir seyahat sağlık sigortası.

12 -Vize ve servis ücreti 

LÜTFEN DİKKAT!

* Lütfen evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce sağ üst tarafta bulunan iletişim bilgilerini kullanıp size en yakın ofisimizi arayarak ya da iletişim sayfasında bulunan formu doldurarak bizimle iletişime geçiniz.

* Schengen vizesi alımında pasaportunuzda en son aldığınız schengen vizesinde VİS ibaresi olup olmadığını vize uzmanımıza belirtiniz.VİS ibaresi yok ise parmak izine gelmeniz gerekmektedir.

* Vize uzmanlarımız, yapmak istediğiniz seyahatin amacına uygun, güncel evrak listesi konusunda size bilgi maili gönderecektir.

* Vize başvurunuz esnasında ibraz etmeniz gereken Vize Başvuru Formu ve Vize Talep Dilekçesi gibi belgeler konusunda vize uzmanlarımızdan yardım isteyiniz.

* Seyahat amacınıza uygun vize başvuru evraklarını temin edip tarafımıza ulaştırınız.

* Vize uzmanlarımız vize başvurunuzu gerçekleştirip, gerekli durumlarda (Biyometri İşlemi gibi) randevunuzu alarak sizi bilgilendirecek ve işlemleriniz esnasında size eşlik edecektir.

* Seyahatinize ilişkin uçak bileti , otel ve diğer hizmetler gibi konularda lütfen seyahat uzmanlarımızdan destek talep ediniz.

* Vize başvuru süreciniz başından sonuna kadar uzmanlarımız tarafından takip edilip sonuç konusunda sizinle iletişim kurulacaktır.

* Vize başvurunuz tamamlandığında vize uzmanlarımız sizinle iletişim kurup evraklarınızı talep ettiğiniz şekilde (kargo, kurye ya da doğrudan) tarafınıza teslim edilmesini sağlayacaktır.

* Tüm soru ve görüşleriniz için lütfen bizimle iletişime geçiniz.