ANA SAYFA HAKKIMIZDA TÜM ÜLKELER SIKÇA SORULAN SORULAR HABERLER İLETİŞİM

Kısa Süreli Kalış-Tır Şoförü Gerekli Bilgiler

ANA SAYFA / Lüksemburg / Kısa Süreli Kalış-Tır Şoförü

Kısa Süreli Kalış-Tır Şoförü

Vize, yabancı ülke vatandaşının sınırlı bir süre Lüksemburg’ı ziyaret etmesine izin vermek amacını taşımaktadır. Bu vize kategorisi, tırla Schengen bölgesine girmek ve / veya schengen bölgesinden geçmek amaçıyla yapılan Schengen vizesi. Bu vize Türkiye’de kayıtlı araçlar ile Lüksemburg’a uluslararası kargo ve yolcu taşımacılığı hizmetleri veren sürücüler içindir. 

Başvuru Sahipleri, bu kategoriye girdiklerini gösteren belgeleri ibraz etmelidir. 

1 -Pasaportun aslı : 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibare n 3 ay daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır. Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların Schengen vize sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).

2 -Dikkatlice doldurulmuş ve imzalanmış Schengen başvuru formu (formun Ingilizce veya Fransızca doldurulması gerekecektir)

4 -Standartlara uygun (yüz görünür), yeni çekilmiş, beyaz fonlu iki adet vesikalık fotoğraf (35X45 abatlarında). Fotoğrafın arkasına isim soyisim yazılması gerekiyor. 2 fotoğraf.

5-AB’deki bir şirketten davet mektubu ya da iş ortaklığı belgesi.

6 -Türkiye’deki şirketten antetli kâğıda vize başvuru yazısı. (başvuru sahibinin kurum içi görevi, süre ve gerekçe bildirilecek ayrıca seyahat masrafların kime ait olduğu bildirilecek, uçak, otel)

7 - Mesleki Belgeler: İmza sirküsü/ beyanname, Oda sicil kaydı, Vergi levhası, Ticari sicil gazette, SGK işe giriş bildirgesi ve hizmet dökümü, Son 3 aylık maaş bordrosu

8 -Şirket sürücülerinin listesi

9 -Şirketin üyesi olması halinde UND (Uluslararası Nakliyeciler Derneği) tarafından verilen teminat yazısı aslı ve fotokopisi

10 -CMR belgesinin aslı ve fotokopisi

11 -C2 belgesi (ihracat izni) aslı ve fotokopisi

12 -Geçerlilik tarihi bitmemiş uluslararası sürücü belgesi

13 -Tüm seyahat süresini kapsayan, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım ya da acil hastane bakımı masraflarını kapsayan, 30000 € t eminat tutarında, Schengen bölgesinde geçerlidir ibaresi bulunan bir seyahat sağlık sigortası

14 -Vize ve servis ücreti (nakit ve türk lirası olarak başvuru ofisimizde ödenecektir)

LÜTFEN DİKKAT!

* Lütfen evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce sağ üst tarafta bulunan iletişim bilgilerini kullanıp size en yakın ofisimizi arayarak ya da iletişim sayfasında bulunan formu doldurarak bizimle iletişime geçiniz.

* Schengen vizesi alımında pasaportunuzda en son aldığınız schengen vizesinde VİS ibaresi olup olmadığını vize uzmanımıza belirtiniz.VİS ibaresi yok ise parmak izine gelmeniz gerekmektedir.

* Vize uzmanlarımız, yapmak istediğiniz seyahatin amacına uygun, güncel evrak listesi konusunda size bilgi maili gönderecektir.

* Vize başvurunuz esnasında ibraz etmeniz gereken Vize Başvuru Formu ve Vize Talep Dilekçesi gibi belgeler konusunda vize uzmanlarımızdan yardım isteyiniz.

* Seyahat amacınıza uygun vize başvuru evraklarını temin edip tarafımıza ulaştırınız.

* Vize uzmanlarımız vize başvurunuzu gerçekleştirip, gerekli durumlarda (Biyometri İşlemi gibi) randevunuzu alarak sizi bilgilendirecek ve işlemleriniz esnasında size eşlik edecektir.

* Seyahatinize ilişkin uçak bileti , otel ve diğer hizmetler gibi konularda lütfen seyahat uzmanlarımızdan destek talep ediniz.

* Vize başvuru süreciniz başından sonuna kadar uzmanlarımız tarafından takip edilip sonuç konusunda sizinle iletişim kurulacaktır.

* Vize başvurunuz tamamlandığında vize uzmanlarımız sizinle iletişim kurup evraklarınızı talep ettiğiniz şekilde (kargo, kurye ya da doğrudan) tarafınıza teslim edilmesini sağlayacaktır.

* Tüm soru ve görüşleriniz için lütfen bizimle iletişime geçiniz.