ANA SAYFA HAKKIMIZDA TÜM ÜLKELER SIKÇA SORULAN SORULAR HABERLER İLETİŞİM

Kısa Süreli Kalış-Turistik Gerekli Bilgiler

ANA SAYFA / Lüksemburg / Kısa Süreli Kalış-Turistik

Kısa Süreli Kalış-Turistik

Vize, yabancı ülke vatandaşının sınırlı bir süre Lüksemburg’ı ziyaret etmesine izin vermek amacını taşımaktadır. Bu vize kategorisi, seyahat acentesiyle bir tura katılma veya biletlerin ve otelin kişi tarafından karşılanmasıyla turistik amaçlarla Lüksemburg’ı ziyaret etmek isteyen kişiler içindir. 

Başvuru Sahipleri, bu kategoriye girdiklerini gösteren belgeleri ibraz etmelidir.

1 -Pasaportun aslı : 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibare n 3 ay daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır. Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların Schengen vize sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.)

2 -Dikkatlice doldurulmuş ve imzalanmış Schengen başvuru formu (formun Ingilizce veya Fransızca doldurulması gerekecektir)

3-Standartlara uygun (yüz görünür), yeni çekilmiş, beyaz fonlu iki adet vesikalık fotoğraf (35X45 abatlarında). Fotoğrafın arkasına isim soyisim yazılması gerekiyor. 2 fotoğraf

4-Tüm seyahat süresini kapsayan onaylı otel rezervasyonu veya konfirmeli tur organizasyonu (il, bölge ve gezilecek yerlerin detayı), Seyahat planını gösterir belgeler.

5-Uçak / seyahat rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler

6-Başvuru sahibinin kendisi yada geçimini sağlayan kişinin hazırlayacağı iş belgeleri:
çalışan ise,
-Bağlı bulunduğu kurumdan garanti yazısı
- izin belgesi
- imza sirküleri
 - ticaret odası kaydı
- resmi gazete
- SGK işe giriş bildirgesi aslı ve fotokopisi
- son üç aylık maaş bordrosu aslı

7-Emekli ise;
- Emeklilik belgesi asıl ve fotokopisi
- emekli maaş hesap cüzdanı aslı ve fotokopisi

8-Öğrenci ise;
- Öğrenci belgesi aslı ve fotokopisi
- Okuldan izin belgesi
- Ebeveynlerin gelir evrakları

9-Finansal Durumu Gösterir Belgeler (seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler:
Şahsi banka hesap dökümleri, son üç aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü, düzenli geliri gösterir belgeler: örnek; son üç ayın maaş bordroları (ya da benzeri), Masrafları kim karşılayacaksa onun gelir evrakları

10 -Reşit olmayanlar için (18 yaş altı): Yasal velisini gösterir belgeler (Kimlik cüzdanı fotokopisi, tam tekmil vukuatlı nufüs kayıt örneği vb.) Ebeveynleriyle birlikte seyahat etmiyorsa, ebeveynlerinin noter tasdikli izin belgesi (Muvaffakatname), Seyahat masraflarını karşılayacak kişiye ait finansal ve mesleki belgeler (anne, baba, akraba gibi)

 

11 -Yabancı Uyruklu Vatandaşlar için: Turkiyede oturma izni fotokopisi (en az vize bitiş tarihine kadar geçerli olmalıdır)

12 -Tüm seyahat süresini kapsayan, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım ya da acil hastane bakımı masraflarını kapsayan, 30000 € t eminat tutarında, Schengen bölgesinde geçerlidir ibaresi bulunan bir seyahat sağlık sigortası.

13 -Vize ve servis ücreti (nakit ve türk lirası olarak başvuru ofisimizde ödenecektir)

LÜTFEN DİKKAT!

* Lütfen evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce sağ üst tarafta bulunan iletişim bilgilerini kullanıp size en yakın ofisimizi arayarak ya da iletişim sayfasında bulunan formu doldurarak bizimle iletişime geçiniz.

* Schengen vizesi alımında pasaportunuzda en son aldığınız schengen vizesinde VİS ibaresi olup olmadığını vize uzmanımıza belirtiniz.VİS ibaresi yok ise parmak izine gelmeniz gerekmektedir.

* Vize uzmanlarımız, yapmak istediğiniz seyahatin amacına uygun, güncel evrak listesi konusunda size bilgi maili gönderecektir.

* Vize başvurunuz esnasında ibraz etmeniz gereken Vize Başvuru Formu ve Vize Talep Dilekçesi gibi belgeler konusunda vize uzmanlarımızdan yardım isteyiniz.

* Seyahat amacınıza uygun vize başvuru evraklarını temin edip tarafımıza ulaştırınız.

* Vize uzmanlarımız vize başvurunuzu gerçekleştirip, gerekli durumlarda (Biyometri İşlemi gibi) randevunuzu alarak sizi bilgilendirecek ve işlemleriniz esnasında size eşlik edecektir.

* Seyahatinize ilişkin uçak bileti , otel ve diğer hizmetler gibi konularda lütfen seyahat uzmanlarımızdan destek talep ediniz.

* Vize başvuru süreciniz başından sonuna kadar uzmanlarımız tarafından takip edilip sonuç konusunda sizinle iletişim kurulacaktır.

* Vize başvurunuz tamamlandığında vize uzmanlarımız sizinle iletişim kurup evraklarınızı talep ettiğiniz şekilde (kargo, kurye ya da doğrudan) tarafınıza teslim edilmesini sağlayacaktır.

* Tüm soru ve görüşleriniz için lütfen bizimle iletişime geçiniz.