ANA SAYFA HAKKIMIZDA TÜM ÜLKELER SIKÇA SORULAN SORULAR HABERLER İLETİŞİM

Aile Ziyareti - Ev Hanımları Gerekli Bilgiler

ANA SAYFA / Macaristan / Aile Ziyareti - Ev Hanımları

Aile Ziyareti - Ev Hanımları

 

Ev Hanımlarının Macaristan Aile Ziyareti Vizesi işlemleri için tarafımıza ulaştırması gereken evraklar 

 
1. Davetiyenin aslı,

          a.Macaristan'da bağlı olduğu belediyeden onaylı olmalı

          b.Davetiyede davet edenin adı soyadı, telefon numarası, adresi bulunmalı ve gidiş, dönüş tarihi belirtilmeli

          c.Masrafları davet eden karşılıyorsa son 3 aylık gelir belgeleri ve son 3 aylık banka hesap dökümü eklenmelidir.

          d.Davet edenin kimlik fotokopisi (Eğer ülkede oturma izniyle bulunuyorsa oturma izni belgesinin fotokopisi) eklenmelidir.

 

2. ingilizce Dilekçe - Şirketin antetli kağıdına yazılmış, imzalanmış, şirketin kaşesi vurulmuş; Macaristan Konsolosluğuna hitaben yazılmış İngilizce vize talep dilekçesi

 

3. Pasaport

 

4. Fotoğraf - İki adet Biometrik fotoğraf; 35x45 mm ölçülerinde, fon beyaz ve güncel olmalı

 

5. Varsa Kira Gelirleri fotokopisi, Tapu fotokopisi, Araç Ruhsatı fotokopisi

 

6. Tam Tekmilli Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği - İl Nüfus Müdürlüğünden alınmış - orijinal

 

7. Kimlik fotokopisi 

 

 

Başvuru Sahibi, Sponsor Olacak 1. dereceden Akrabasına Ait (Anne, Baba, Kardeş, Eş, Çocuk) Aşağıda Belirtilen İş Evraklarından Uygun Olanı  İbraz Etmelidir,

 
 
 
 
 
 A - İşveren İse 
 
 
1. ingilizce Dilekçe - Şirketin antetli kağıdına Macaristan Başkonsolosluğuna hitaben ingilizce vize talep dilekçesi. 

 

2. SGK/Bağ-Kur Hizmet dökümü

 

3. Faaliyet Belgesi - Orijinal Faaliyet Belgesi. Daha önce Schengen vizesi olan başvuru sahipleri Faaliyet belgesinin fotokopisini kullanabilirler.

 

4. Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi.

 

5. Vergi Levhası fotokopisi. Bulunduğumuz yıldan bir eski yıla ait olmalı.

 

6. Şirket İmza Sirkülerinin fotokopisi.

 

7. Sponsor olacak kişinin son 3 aya ait şahsi Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü

     a. En az 2500 tl bakiye bulunmalıdır, 

     b. 15  günden eski olmayan kaşeli, ıslak imzalı ve bankanın imza sürküleri de olmalıdır.

 

 

 

 B - Bordrolu Çalışan İse

 

1. ingilizce Dilekçe - İşveren tarafından şirketin antetli kağıdına Macaristan Başkonsolosluğuna hitaben ingilizce yazılmış dilekçe

 

2. Faaliyet Belgesi - Orijinal Faaliyet Belgesi. Daha önce Schengen vizesi olan başvuru sahipleri Faaliyet belgesinin fotokopisini kullanabilirler.

 

3. Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi.

 

4. Vergi Levhası fotokopisi. Bulunduğumuz yıldan bir eski yıla ait olmalı.

 

5. Şirket İmza Sirkülerinin fotokopisi.

 

6. SGK İşe Giriş Bildirgesi.

 

7. SGK Hizmet Dökümü.

 

8. Son 3 aylık Maaş Bordorolarının orjinalleri (Islak imzalı ve kaşeli olacaklar).

 

9. Dilekçe - Sponsor olacak kişi tarafından Macaristan Başkonsolosluğuna hitaben ingilizce vize talep dilekçesi

 

10. Sponsor olacak kişinin son 3 aya ait şahsi Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü

       a. En az 2500 tl bakiye bulunmalıdır.

       b. 15 günden eski olmayan kaşeli, ıslak imzalı ve bankanın imza sürküleri de olmalıdır.

 

 

 

C - Devlet Memuru İse

 

1. Çalışma Belgesi - bağlı bulunduğunuz kurumdan almanız gerekmektedir.

 

2. İzin Belgesi - bağlı bulunduğunuz kurumdan almanız gerekmektedir.

 

3. Resmi kurum görev kimlik kartının önlü - arkalı  fotokopisi 

 

4. Son 3 aylık Maaş Bordrosu (İmzalı ve kaşeli olmalıdır.) Bağlı bulunduğunuz kurumdan almanız gerekmektedir.

 

5.ingilizce  Dilekçe - Sponsor olacak kişi tarafından Macaristan Başkonsolosluğuna hitaben ingilizce vize talep dilekçesi. 

 

6. Sponsor olacak kişinin son 3 aya ait şahsi Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü  

     a. En az 2500 tl bakiye bulunmalıdır.

     b. 15 gün günden eski olmayan kaşeli, ıslak imzalı ve bankanın imza sürküleri de  olmalıdır.  

 

 

 

D - Emekli İse

 

1. Dilekçe - Sponsor olacak kişi tarafından Macaristan Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış Türkçe vize talep dilekçesi.

 

2. Sponsor olacak kişinin emekli maaşının yattığı bankadan son 3 aya ait Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü

     Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli ve ıslak imzalı olmalı ve hesap hareketi son 15 günü içermelidir

 

3. Sponsor olacak kişinin son 3 aya ait şahsi Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü

      a. En az 2500 TL bakiye bulunmalı ve hesap hareketi son 15 günü içermeli

      b. Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli, ıslak imzalı ve imza sürküleri de olmalıdır.

LÜTFEN DİKKAT!

* Lütfen evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce sağ üst tarafta bulunan iletişim bilgilerini kullanıp size en yakın ofisimizi arayarak ya da iletişim sayfasında bulunan formu doldurarak bizimle iletişime geçiniz.

* Schengen vizesi alımında pasaportunuzda en son aldığınız schengen vizesinde VİS ibaresi olup olmadığını vize uzmanımıza belirtiniz.VİS ibaresi yok ise parmak izine gelmeniz gerekmektedir.

* Vize uzmanlarımız, yapmak istediğiniz seyahatin amacına uygun, güncel evrak listesi konusunda size bilgi maili gönderecektir.

* Vize başvurunuz esnasında ibraz etmeniz gereken Vize Başvuru Formu ve Vize Talep Dilekçesi gibi belgeler konusunda vize uzmanlarımızdan yardım isteyiniz.

* Seyahat amacınıza uygun vize başvuru evraklarını temin edip tarafımıza ulaştırınız.

* Vize uzmanlarımız vize başvurunuzu gerçekleştirip, gerekli durumlarda (Biyometri İşlemi gibi) randevunuzu alarak sizi bilgilendirecek ve işlemleriniz esnasında size eşlik edecektir.

* Seyahatinize ilişkin uçak bileti , otel ve diğer hizmetler gibi konularda lütfen seyahat uzmanlarımızdan destek talep ediniz.

* Vize başvuru süreciniz başından sonuna kadar uzmanlarımız tarafından takip edilip sonuç konusunda sizinle iletişim kurulacaktır.

* Vize başvurunuz tamamlandığında vize uzmanlarımız sizinle iletişim kurup evraklarınızı talep ettiğiniz şekilde (kargo, kurye ya da doğrudan) tarafınıza teslim edilmesini sağlayacaktır.

* Tüm soru ve görüşleriniz için lütfen bizimle iletişime geçiniz.