ANA SAYFA HAKKIMIZDA TÜM ÜLKELER SIKÇA SORULAN SORULAR HABERLER İLETİŞİM

Turistik Vize - Ev Hanımları Gerekli Bilgiler

ANA SAYFA / Malta / Turistik Vize - Ev Hanımları

Turistik Vize - Ev Hanımları

Ev Hanımlarının Malta Turistik Vize işlemleri için Hazırlaması Gereken Evraklar

 

 

1. Bu evrakların en altında yer alan, başvuru işlemlerinizin başlayabilmesi için "Online Vize Takip Belgesi"ni lütfen doldurunuz.

 

2. Schengen Vize Başvuru Formunu doldurmanızı rica ederiz.

 

3. Pasaport - 10 yıldan eski olmayan, başvuru yapmak istediğiniz tarihten itibaren en az 3 ay geçerli  

 

4. Fotoğraf - İki adet Biometrik fotoğraf; 35 x 45 mm ölçülerinde, son üç ay içerisinde çekilmiş, pasaportunuzda başka bir vize var ise o vizenin alınması için kullanılmamış 

 

5. Otel-Uçak Rezervasyonu - Malta'da gitmek istediğiniz şehrin adına (ve ya bu şehre en yakın havalimanına)  düzenlenmiş uçak biletleriniz. Bu şehirde (gidecekseniz diğer şehirler için) konaklayacağınız hotellere ait rezervasyonlarınız. 

 

6. Seyahat Sağlık Sigortası; 30 bin Euro teminatlı ve orijinal poliçe olmalıdır. 

 

7. Varsa ise;
Kira Gelirleri fotokopisi
Tapu fotokopisi
Araç Ruhsatı fotokopisi

 

8. Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Anne, baba, kardeş, eş ve çocuk bilgileri mutlaka gözükmelidir. Açıklamalar kısmında adres belirtilmeli ve düşünceler bölümü işlenmiş olmalı.)

 

9. Kimlik Fotokopisi 

 

Başvuru Sahibi, Sponsor Olacak 1. dereceden Akrabasına Ait (Anne, Baba, Kardeş, Eş, Çocuk) Aşağıda Belirtilen İş Evraklarından Uygun Olanı  İbraz Etmelidir,

 

 

A - İşveren İse 

 

1. Dilekçe - Şirketin antetli kağıdına Malta Başkonsolosluğuna hitaben İngilizce vize talep dilekçesi.

 

2. SGK/Bağ-Kur Hizmet dökümü

 

3. Faaliyet Belgesi - Son üç ay içinde bağlı bulunduğunuz ilin Ticaret Odasından çalıştığınız şirket adına düzenlenmiş orijinal Faaliyet Belgesi.      
Pasaportlarında daha önce Schengen vizesi olan başvuru sahipleri Faaliyet belgesinin fotokopisini kullanabilirler.

 

4. Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi - Çalıştığınız şirkete ait  bilgilerin yer aldığı Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi.
Şirketin Kuruluş, sermaye artırımı, adres değişikliği oldu ise, bunlardan sonra - son hali belirten Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi

 

5. Vergi Levhası Fotokopisi - Bulunduğumuz yıldan bir eski yıla ait olmalı.

 

6. İmza Sirküleri Fotokopisi - Şirket adına imza atma yetkisi olan kişilere ait İmza Sirkülerinin fotokopisi.

 

7. Sponsor olacak kişinin son 3 aya ait şahsi Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü
a. Dilekçenizde masrafları üstlenen kişinin banka hesabı olmalı ve en az 2500 TL bakiye bulunmalıdır, 
b. 15  günden eski olmayan hesap hareketi ve Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli, ıslak imzalı ve imza sirküleri de olmalıdır.

 

 

B - Bordrolu Çalışan İse

 

1. Dilekçe - İşveren tarafından şirketin antetli kağıdına Malta Başkonsolosluğuna hitaben İngilizce yazılmış dilekçe.

 

2. Faaliyet Belgesi - Son üç ay içinde bağlı bulunduğunuz ilin Ticaret Odasından çalıştığınız şirket adına düzenlenmiş orijinal Faaliyet Belgesi.      
Pasaportlarında daha önce Schengen vizesi olan başvuru sahipleri Faaliyet belgesinin fotokopisini kullanabilirler.

 

3. Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi - Çalıştığınız şirkete ait  bilgilerin yer aldığı Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi.
Şirketin Kuruluş, sermaye artırımı, adres değişikliği oldu ise, bunlardan sonra - son hali belirten Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi

 

4. Vergi Levhası Fotokopisi - Bulunduğumuz yıldan bir eski yıla ait olmalı.

 

5. İmza Sirküleri Fotokopisi - Şirket adına imza atma yetkisi olan kişilere ait  İmza Sirkülerinin fotokopisi.

 

6. SGK İşe Giriş Bildirgesi.

 

7. SGK Hizmet Dökümü.

 

8. Son 3 aylık Maaş Bordrolarının orijinalleri (Islak imzalı ve kaşeli olacaklar). Bankanın imza sirküleri de olmalıdır.

 

9. Dilekçe - Sponsor olacak kişi tarafından Malta Başkonsolosluğuna hitaben İngilizce vize talep dilekçesi

 

10. Sponsor olacak kişinin son 3 aya ait şahsi Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü
a. Antetli kağıtta masrafları üstlenen kişinin banka hesabı olmalı ve en az 2500 TL bakiye bulunmalıdır.
b. 15 günden eski olmayan hesap hareketi ve Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli, ıslak imzalı ve imza sirküleri de olmalıdır.

 

 

C - Devlet Memuru İse

 

1. Çalışma Belgesi - Mesleğinizle ilgili yaptığınız görevi de içeren Çalışma Belgesi, bağlı bulunduğunuz kurumdan almanız gerekmektedir.

 

2. Resmi kurum görev kimlik kartının önlü - arkalı  fotokopisi 

 

3. Son 3 aylık Maaş Bordrosu (İmzalı ve kaşeli olmalıdır.) Bağlı bulunduğunuz kurumdan almanız gerekmektedir.10 - Şahsi hesabınızın son

 

3 aya ait Banka Hesap Cüzdanı veya  Banka Hesap Dökümü

 

4. Dilekçe - Sponsor olacak kişi tarafından Malta Başkonsolosluğuna hitaben İngilizce vize talep dilekçesi.

 

5. Sponsor olacak kişinin son 3 aya ait şahsi Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü  
a. Dilekçede masrafları üstlenen kişinin banka hesabı olmalı ve en az 2500 TL bakiye bulunmalıdır.
b. 15 gün günden eski olmayan hesap hareketi ve Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli, ıslak imzalı ve imza sirküleri de  olmalıdır.  

 

 

D - Emekli İse

 

1. Dilekçe - Sponsor olacak kişi tarafından Malta Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış Türkçe vize talep dilekçesi.

 

2. Sponsor olacak kişinin emekli maaşının yattığı bankadan son 3 aya ait Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü
a. Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli ve ıslak imzalı olmalı ve hesap hareketi son 15 günü içermelidir

 

3. Sponsor olacak kişinin son 3 aya ait şahsi Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü
a. Hesabınızda minimum 2500 TL bakiye bulunmalı ve hesap hareketi son 15 günü içermeli
b. Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli, ıslak imzalı ve imza sirküleri de olmalıdır.

LÜTFEN DİKKAT!

* Lütfen evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce sağ üst tarafta bulunan iletişim bilgilerini kullanıp size en yakın ofisimizi arayarak ya da iletişim sayfasında bulunan formu doldurarak bizimle iletişime geçiniz.

* Schengen vizesi alımında pasaportunuzda en son aldığınız schengen vizesinde VİS ibaresi olup olmadığını vize uzmanımıza belirtiniz.VİS ibaresi yok ise parmak izine gelmeniz gerekmektedir.

* Vize uzmanlarımız, yapmak istediğiniz seyahatin amacına uygun, güncel evrak listesi konusunda size bilgi maili gönderecektir.

* Vize başvurunuz esnasında ibraz etmeniz gereken Vize Başvuru Formu ve Vize Talep Dilekçesi gibi belgeler konusunda vize uzmanlarımızdan yardım isteyiniz.

* Seyahat amacınıza uygun vize başvuru evraklarını temin edip tarafımıza ulaştırınız.

* Vize uzmanlarımız vize başvurunuzu gerçekleştirip, gerekli durumlarda (Biyometri İşlemi gibi) randevunuzu alarak sizi bilgilendirecek ve işlemleriniz esnasında size eşlik edecektir.

* Seyahatinize ilişkin uçak bileti , otel ve diğer hizmetler gibi konularda lütfen seyahat uzmanlarımızdan destek talep ediniz.

* Vize başvuru süreciniz başından sonuna kadar uzmanlarımız tarafından takip edilip sonuç konusunda sizinle iletişim kurulacaktır.

* Vize başvurunuz tamamlandığında vize uzmanlarımız sizinle iletişim kurup evraklarınızı talep ettiğiniz şekilde (kargo, kurye ya da doğrudan) tarafınıza teslim edilmesini sağlayacaktır.

* Tüm soru ve görüşleriniz için lütfen bizimle iletişime geçiniz.