ANA SAYFA HAKKIMIZDA TÜM ÜLKELER SIKÇA SORULAN SORULAR HABERLER İLETİŞİM

Kısa Süreli Kalış-Tır Şoförü Gerekli Bilgiler

ANA SAYFA / Polanya / Kısa Süreli Kalış-Tır Şoförü

Kısa Süreli Kalış-Tır Şoförü

TIRLA SCHENGEN BÖLGESİNE GİRMEK VE/VEYA SHENGEN 

BÖLGESİNDEN GEÇMEK AMACIYLA YAPILAN SCHENGEN VİZESİ BAŞVURULARI İÇİN GEREKLİ BELGELER 

Başvuru sahibi tarafından tamamen doldurulmuş ve imzalanmış başvuru formu. Son 10 yılda alınmış ve ziyaretin bitiş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olan pasaport aslı.

Ankara,Gaziantep ve Antalya için; Varsa eski pasaportları son 3 yıldaki schengen vizelerinin fotokopisi beyan edilmelidir. Eğer eski pasaport kayıpsa yada kişi ilk defa yurtdışına çıkıyorsa emniyetten alınan giriş-çıkış sorgulaması belgesi de sunulmalıdır. Kişinin giriş-çıkış kaydı yoksa emniyetten protokol yazısı temin edilmelidir.

Bir başvuru sahibinin pasaportuna kayıtlı olan diğer kişiler (reşit olmayanlar) ayrı başvuru formları doldurmalıdır. Vize aynı seyahat belgesine yapıştırılacaktır ve tüm vize sahipleri için en az 2şer boş sayfa içermelidir. Reşit olmayan kişiler, ebeveynlerinin pasaportları ile seyahat ediyorlar ise, fotoğrafları ebeveynlerinin pasaportlarına yapıştırılacaktır. 

Pasaportun kimlik bilgileri sayfası ile son 3 yıl içerisinde alınmış Schengen vizeleri içeren sayfaların fotokopisi gerekmektedir.

Standart vize ücretleri, ücret kesintileri ve feragatler ile ilgili olarak vize ücretleri bölümünebakınız.

2 biyometrik fotoğraf (fotoğrafın diğer teknik gereklikleri için, ICAO tavsiyelerine bakınız)
Tüm Schengen Ülkeleri için geçerli , ayakta, yatakta, bütün tedavi masrafları ve hastalık veya vefat halinde ülkeye dönüş masraflarını da kapsayan minimum 30.000 € teminatlı seyahat sigortası. Ankara, Gaziantep ve Antalya’dan  yapılacak başvurular için seyahat sağlık sigortasının süresi minimum 14 gün olmalıdır. Eğer 14 günden daha fazla kalınacaksa, bu durumda sigortanın süresi kalış süresi kadar olmalıdır. 
 

(1)

Şirket teminat yazısı ve şirketin üyesi olması halinde UND (Uluslararası Nakliyeciler Derneği) tarafından verilen teminat yazısı.

(2)

Şirket sürücülerinin listesi.

(3)

Sürücünün SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi , SGK "hizmet dökümü" ve sürücü için yapılan önceki SGK ödemeleri listesi.

(4)

Şirketin Ticaret Odası kaydı.

(5)

C2 belgesi (ihracat izni).

(6)

Sürücünün ulusal veya uluslararası sürücü belgesi.

(7)

AB’deki bir şirketten davet mektubu ya da iş ortaklığı belgesi.

 

LÜTFEN DİKKAT!

* Lütfen evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce sağ üst tarafta bulunan iletişim bilgilerini kullanıp size en yakın ofisimizi arayarak ya da iletişim sayfasında bulunan formu doldurarak bizimle iletişime geçiniz.

* Schengen vizesi alımında pasaportunuzda en son aldığınız schengen vizesinde VİS ibaresi olup olmadığını vize uzmanımıza belirtiniz.VİS ibaresi yok ise parmak izine gelmeniz gerekmektedir.

* Vize uzmanlarımız, yapmak istediğiniz seyahatin amacına uygun, güncel evrak listesi konusunda size bilgi maili gönderecektir.

* Vize başvurunuz esnasında ibraz etmeniz gereken Vize Başvuru Formu ve Vize Talep Dilekçesi gibi belgeler konusunda vize uzmanlarımızdan yardım isteyiniz.

* Seyahat amacınıza uygun vize başvuru evraklarını temin edip tarafımıza ulaştırınız.

* Vize uzmanlarımız vize başvurunuzu gerçekleştirip, gerekli durumlarda (Biyometri İşlemi gibi) randevunuzu alarak sizi bilgilendirecek ve işlemleriniz esnasında size eşlik edecektir.

* Seyahatinize ilişkin uçak bileti , otel ve diğer hizmetler gibi konularda lütfen seyahat uzmanlarımızdan destek talep ediniz.

* Vize başvuru süreciniz başından sonuna kadar uzmanlarımız tarafından takip edilip sonuç konusunda sizinle iletişim kurulacaktır.

* Vize başvurunuz tamamlandığında vize uzmanlarımız sizinle iletişim kurup evraklarınızı talep ettiğiniz şekilde (kargo, kurye ya da doğrudan) tarafınıza teslim edilmesini sağlayacaktır.

* Tüm soru ve görüşleriniz için lütfen bizimle iletişime geçiniz.