ANA SAYFA HAKKIMIZDA TÜM ÜLKELER SIKÇA SORULAN SORULAR HABERLER İLETİŞİM

Aile Ziyareti - Ev Hanımları Gerekli Bilgiler

ANA SAYFA / Portekiz / Aile Ziyareti - Ev Hanımları

Aile Ziyareti - Ev Hanımları

 
 
Ev Hanımlarının Portekiz Aile Ziyareti Vizesi işlemleri için bize getirmeniz gereken evraklar aşağıdadır;

 

 

3 - Davetiyenin aslı,

          a.Portekiz'de bağlı olduğu belediyeden onaylı olmalı

          b.Davetiyede davet edenin adı soyadı, telefon numarası, adresi bulunmalı ve gidiş, dönüş tarihi belirtilmeli

          c.Masrafları davet eden karşılıyorsa son 3 aylık gelir belgeleri ve son 3 aylık banka hesap dökümü eklenmelidir.

          d.Davet edenin kimlik fotokopisi (Eğer ülkede oturma izniyle bulunuyorsa oturma izni belgesinin fotokopisi) eklenmelidir.

 

4 - Pasaport; 10 yıldan eski olmayan ve seyahatin dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerliliği olan

 

5 - İki adet Biometrik fotoğraf; 35x45 mm ölçülerinde, son 3 ay içerisinde çekilmiş ve pasaportunuzda hiç kullanılmamış 

 

6 - Portekiz'de gitmek istediğiniz şehrin adına (ve ya bu şehre en yakın havalimanına)  düzenlenmiş uçak biletleriniz. Bu şehirde (gidecekseniz diğer şehirler için) konaklayacağınız hotellere ait rezervasyonlarınız. 

 

7 - Seyahat Sağlık Sigortası; 30 bin Euro teminatlı ve ojinal poliçe olmalıdır. 

 

8 - Varsa Kira Gelirleri fotokopisi, Tapu fotokopisi, Araç Ruhsatı fotokopisi

 

9 - Tam Tekmilli Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Anne, baba, kardeş, eş ve çocuk bilgileri mutlaka gözükmelidir. Açıklamalar kısmında adres belirtilmeli ve düşünceler bölümü işlenmiş olmalı.)

 

10 - Kimlik fotokopisi 

 
11 - Başvuru Sahibi, Sponsor Olacak 1. dereceden Akrabasına Ait (Anne, Baba, Kardeş, Eş, Çocuk) Aşağıda Belirtilen İş Evraklarından Uygun Olanı  İbraz Etmelidir,
 
 
 
 A - İşveren İse 
 
 1 - Şirketin antetli kağıdına Portekiz Başkonsolosluğuna hitaben ingilizce vize talep dilekçesi. Örnek için tıklayınız.

 

 2 - SGK/Bağ-Kur Hizmet dökümü

 

 3 - Son üç ay içinde bağlı bulunduğunuz ilin Ticaret Odasından çalıştığınız şirket adına düzenlenmiş orijinal Faaliyet Belgesi.      

     Pasaportlarında daha önce Schengen vizesi olan başvuru sahipleri Faaliyet belgesinin fotokopisini kullanabilirler.

 

 4 - Çalıştığınız şirkete ait  bilgilerin yer aldığı Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi.

     Şirketin Kuruluş, sermaye arttırımı, adres değişikliği oldu ise, bunlardan sonra - son hali belirtten Ticaret Sicil Gazetesi.

 

 5 - Vergi Levhası fotokopisi. Bulunduğumuz yıldan bir eski yıla ait olmalı.

 

 6 -  Şirket adına  imza atma yetkisi olan kişilere ait  İmza Sirkülerinin fotokopisi.

 

 7  - Sponsor olacak kişinin son 3 aya ait şahsi Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü

     a. Dilekçenizde masrafları üstlenen kişinin banka hesabı olmalı ve en az 2500 tl bakiye bulunmalıdır, 

     b. 15  günden eski olmayan hesap hareketi ve Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli, ıslak imzalı ve imza sürküleri de olmalıdır

 

 

B - Bordrolu Çalışan İse

 

 1 - İşveren tarafından şirketin antetli kağıdına Portekiz Başkonsolosluğuna hitaben ingilizce yazılmış dilekçe. Örnek için tıklayınız.

 2 - Son üç ay içinde bağlı bulunduğunuz ilin Ticaret Odasından çalıştığınız şirket adına düzenlenmiş orijinal Faaliyet Belgesi.      

 

      Pasaportlarında daha önce Schengen vizesi olan başvuru sahipleri Faaliyet belgesinin fotokopisini kullanabilirler.

 

3 - Çalıştığınız şirkete ait  bilgilerin yer aldığı Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi.

     Şirketin Kuruluş, sermaye arttırımı, adres değişikliği oldu ise, bunlardan sonra - son hali belirtten Ticaret Sicil Gazetesi.

 

4 - Vergi Levhası fotokopisi. Bulunduğumuz yıldan bir eski yıla ait olmalı.

 

5 -  Şirket adına imza atma yetkisi olan kişilere ait  İmza Sirkülerinin fotokopisi.

 

6 - Portekiz seyahatine gidecek kişinin  SGK İşe Giriş Bildirgesi.

 

7 - Portekiz seyahatine gidecek kişinin SGK Hizmet Dökümü.

 

 

8 - Portekiz seyahatine gidecek kişinin son 3 aylık Maaş Bordorolarının orjinalleri (Islak imzalı ve kaşeli olacaklar).

 

9 - Sponsor olacak kişi tarafından Portekiz Başkonsolosluğuna hitaben ingilizce vize talep dilekçesi, Örnek için tıklayınız.

 

10 - Sponsor olacak kişinin son 3 aya ait şahsi Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü

 

       a. Antetli kağıtta masrafları üstlenen kişinin banka hesabı olmalı ve en az 2500 tl bakiye bulunmalıdır.

       b. 15 günden eski olmayan hesap hareketi ve Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli, ıslak imzalı ve imza sürküleri de olmalıdır.

 

 

C - Devlet Memuru İse

 

1 - Mesleğinizle ilgili yaptığınız görevide içeren Çalışma Belgesi, bağlı bulunduğunuz kurumdan almanız gerekmektedir.

 

2 - Talep edilen vize süresini kapsayan resmi İzin Belgesi, bağlı bulunduğunuz kurumdan almanız gerekmektedir.

 

3 - Resmi kurum görev kimlik kartının önlü - arkalı  fotokopisi 

 

4 - Son 3 aylık Maaş Bordrosu (İmzalı ve kaşeli olmalıdır.) Bağlı bulunduğunuz kurumdan almanız gerekmektedir.10 - Şahsi hesabınızın son 3 aya ait Banka Hesap Cüzdanı veya  Banka Hesap Dökümü

 

5 - Sponsor olacak kişi tarafından Portekiz Başkonsolosluğuna hitaben ingilizce vize talep dilekçesi. Örnek için Tıklayınız.

 

6 - Sponsor olacak kişinin son 3 aya ait şahsi Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü  

     a. Dilekçede masrafları üstlenen kişinin banka hesabı olmalı ve en az 2500 tl bakiye bulunmalıdır.

     b. 15 gün günden eski olmayan hesap hareketi ve Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli, ıslak imzalı ve imza sürküleri de  olmalıdır.  

 

D - Emekli İse

 

 1 - Sponsor olacak kişi tarafından Portekiz Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış Türkçe vize talep dilekçesi. Örnek için tıklayınız.

 

 2 - Sponsor olacak kişinin emekli maaşının yattığı bankadan son 3 aya ait Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü

      a. Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli ve ıslak imzalı olmalı ve hesap hareketi son 15 günü içermelidir

 

 3 - Sponsor olacak kişinin son 3 aya ait şahsi Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü

      a. Hesabınızda minimum 2500 TL bakiye bulunmalı ve hesap hareketi son 15 günü içermeli

      b. Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli, ıslak imzalı ve imza sürküleri de olmalıdır.

 

 

Önemli Notlar:

1-Portekiz vize  başvuru esnasında  başvuru yapan kişinin (daha önce schengen vizesi olsun yada olmasın) konsolosluğa şahsen gelmesi gerekmektedir

2- Portekiz Konsolosluğu'na hitaben yazacağınız vize talep dilekçesinin örneklerine, vize takip formuna vizemerkezi.com sitesinden ulaşabilirsiniz.

 

LÜTFEN DİKKAT!

* Lütfen evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce sağ üst tarafta bulunan iletişim bilgilerini kullanıp size en yakın ofisimizi arayarak ya da iletişim sayfasında bulunan formu doldurarak bizimle iletişime geçiniz.

* Schengen vizesi alımında pasaportunuzda en son aldığınız schengen vizesinde VİS ibaresi olup olmadığını vize uzmanımıza belirtiniz.VİS ibaresi yok ise parmak izine gelmeniz gerekmektedir.

* Vize uzmanlarımız, yapmak istediğiniz seyahatin amacına uygun, güncel evrak listesi konusunda size bilgi maili gönderecektir.

* Vize başvurunuz esnasında ibraz etmeniz gereken Vize Başvuru Formu ve Vize Talep Dilekçesi gibi belgeler konusunda vize uzmanlarımızdan yardım isteyiniz.

* Seyahat amacınıza uygun vize başvuru evraklarını temin edip tarafımıza ulaştırınız.

* Vize uzmanlarımız vize başvurunuzu gerçekleştirip, gerekli durumlarda (Biyometri İşlemi gibi) randevunuzu alarak sizi bilgilendirecek ve işlemleriniz esnasında size eşlik edecektir.

* Seyahatinize ilişkin uçak bileti , otel ve diğer hizmetler gibi konularda lütfen seyahat uzmanlarımızdan destek talep ediniz.

* Vize başvuru süreciniz başından sonuna kadar uzmanlarımız tarafından takip edilip sonuç konusunda sizinle iletişim kurulacaktır.

* Vize başvurunuz tamamlandığında vize uzmanlarımız sizinle iletişim kurup evraklarınızı talep ettiğiniz şekilde (kargo, kurye ya da doğrudan) tarafınıza teslim edilmesini sağlayacaktır.

* Tüm soru ve görüşleriniz için lütfen bizimle iletişime geçiniz.