ANA SAYFA HAKKIMIZDA TÜM ÜLKELER SIKÇA SORULAN SORULAR HABERLER İLETİŞİM

Aile Ziyareti - Öğrenciler Gerekli Bilgiler

ANA SAYFA / Portekiz / Aile Ziyareti - Öğrenciler

Aile Ziyareti - Öğrenciler

 

Öğrencilerin Portekiz Aile Ziyareti Vize işlemleri için bize getirmeniz gereken evraklar

 

 

 

3 - Davetiyenin aslı,

          a.Portekiz'de bağlı olduğu belediyeden onaylı olmalı

          b.Davetiyede davet edenin adı soyadı, telefon numarası, adresi bulunmalı ve gidiş, dönüş tarihi belirtilmeli

          c.Masrafları davet eden karşılıyorsa son 3 aylık gelir belgeleri ve son 3 aylık banka hesap dökümü eklenmelidir.

          d.Davet edenin kimlik fotokopisi (Eğer ülkede oturma izniyle bulunuyorsa oturma izni belgesinin fotokopisi) eklenmelidir.

 

4 - Pasaport; 10 yıldan eski olmayan, başvuru yapmak istediğiniz tarihten ititbaren en az 3 ay geçerli .

 

5 - İki adet Biometrik fotoğraf; 35 x 45 mm ölçülerinde, son üç ay içerisinde çekilmiş, pasaportunuzda başka bir vize var ise o vizenin alınması için kullanılmamış 

 

6 - Okuldan alınmış orjinal Öğrenci Belgesi (Öğrenci Belgesi)

 

7 - Başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, anne ve babadan son 3 ay içinde çıkarılmış noter onaylı muvafakatname aslı

   - Başvuru sahibi 18 yaş altında ise (reşit değil ise), başvuru formuna anne ve babanın imzası gerekli 

 

8 -Portekiz ' de gitmek istediğiniz şehrin adına (ve ya bu şehre en yakın havalimanına)  düzenlenmiş uçak biletleriniz. Bu şehirde (gidecekseniz diğer şehirler için) konaklayacağınız hotellere ait rezervasyonlarınız. 

 

9 - Schengen üye ülkelerinin aldığı karar doğrultusunda Schengen bölgesinde seyahat edecek kişiler 30 000 € (otuz bin Euro) teminatlı sağlık sigortası yaptırmak zorundadırlar. Söz konusu sigorta, yaptırabileceğiniz yerler, maaliyeti ve var ise başka sorularınızı bu mailin en altında irtibat bilgileri olan müşteri temsilcinize danışabilirsiniz.



 10 - Başvuru Sahibi Sponsor Olacak Velisine Ait Aşağıda Belirtilen İş Evraklarından Aşağıda Uygun Olanı İbraz Etmelidir. 

 

 A - İşveren İse;

 

 1 - Şirketin antetli kağıdına Portekiz Konsolosluğuna hitaben ingilizce vize talep dilekçesi. 

      a.Seyahatin amacı, tarihleri, seyahat edeceği kişiyle olan yakınlık ilişkisi ve masrafların kim tarafından karşılanacağı

      b.Şirket yetkilisi tarafından imzalanıp ve kaşelenmelidir.

 

2 - SGK/Bağ-Kur Hizmet dökümü

 

3 - Son üç ay içinde bağlı bulunduğunuz ilin Ticaret Odasından çalıştığınız şirket adına düzenlenmiş orijinal Faaliyet Belgesi.      
     Pasaportlarında daha önce Schengen vizesi olan başvuru sahipleri Faaliyet belgesinin fotokopisini kullanabilirler.

 

4 - Çalıştığınız şirkete ait  bilgilerin yer aldığı Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi.
     Şirketin Kuruluş, sermaye arttırımı, adres değişikliği oldu ise, bunlardan sonra - son hali belirtten Ticaret Sicil Gazetesi

 

5 - Vergi Levhası fotokopisi. Bulunduğumuz yıldan bir eski yıla ait olmalı.

 

6-  Şirket adına  imza atma yetkisi olan kişilere ait  İmza Sirkülerinin fotokopisi.

 

7 - Sponsor olacak velinin son 3 aya ait şahsi Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü

     a. Dilekçede masrafları üstlenen velinin banka hesabı olup en az 2500 tl bakiye bulunmalıdır.

     b. Son hesap hareketi 15 günden eski olmayıp, hesap dökümü alınmış ise bankadan her sayfanın kaşeli, ıslak imzalı ve imza sirküleri de olmalıdır.

 

 

 B -  Bordrolu Çalışan İse,

 

1 - İşveren tarafından şirketin antetli kağıdına Portekiz Konsolosluğuna hitaben ingilizce yazılmış Çalışma Belgesi ve içeriği aşağıdadır

   -  Şirket yetkilisi tarafından kaşelenip imzalanamış, Şirkette işe başlama tarihi ve şirketteki görevi belirtilmelidir.

   - Ayrıca sponsor olacak veli tarafından Portekiz Konsolosluğuna hitaben ingilizce vize talep dilekçesi ve içeriği aşağıdadır,

     Dilekçede yakınlık derecesi belirtilip, gidiş amacı, gidiş dönüş tarihleri ve masrafları karşılayacağını beyan eden cümle zorunludur.

 

- Son üç ay içinde bağlı bulunduğunuz ilin Ticaret Odasından çalıştığınız şirket adına düzenlenmiş orijinal Faaliyet Belgesi.      

     Pasaportlarında daha önce Schengen vizesi olan başvuru sahipleri Faaliyet belgesinin fotokopisini kullanabilirler.

 

3 - Çalıştığınız şirkete ait  bilgilerin yer aldığı Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi.

     Şirketin Kuruluş, sermaye arttırımı, adres değişikliği oldu ise, bunlardan sonra - son hali belirtten Ticaret Sicil Gazetesi.

 

4 - Vergi Levhası fotokopisi. Bulunduğumuz yıldan bir eski yıla ait olmalı.

 

5 -  Şirket adına  imza atma yetkisi olan kişilere ait  İmza Sirkülerinin fotokopisi.

 

6 - Portekiz seyahatine gidecek kişinin  SGK İşe Giriş Bildirgesi.

 

7 - Portekiz seyahatine gidecek kişinin SGK Hizmet Dökümü.

 

8 - Portekiz seyahatine gidecek kişinin son 3 aylık Maaş Bordorolarının orjinalleri (Islak imzalı ve kaşeli olacaklar).

 

9 - Sponsor olacak veli tarafından Portekiz Konsolosluğuna hitaben Türkçe vize talep dilekçesi. (Dilekçede 4 madde belirtilmelidir.)

     a. Dilekçede yakınlık derecesi belirtillip, seyahatin amacı, tarihleri ve masrafları karşılayacağını beyan eden cümle

 

10 - Sponsor olacak velinin son 3 aya ait şahsi Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü

       a. Dilekçede masrafları üstlenen kişinin banka hesabı olup, en az 2500 tl bakiye bulunmalıdır 

       b. son hesap hareketi 15 günden eski olmayıp, Hesap dökümü alınmış ise bankadan her sayfasının kaşeli, ıslak imzalı ve imza sirküleri de olmalıdır.

 

C - Devlet Memuru İse,

 

 1 - Mesleğinizle ilgili yaptığınız görevide içeren çalışma belgesi,

 

 2 - Resmi kurum görev kimlik kartının önlü - arkalı  fotokopisi 

 

 3 - Son 3 aylık maaş bordrosu (İmzalı ve kaşeli olmalıdır.)

 

 4 - Sponsor olacak veli tarafından Portekiz Konsolosluğuna hitaben ingilizce vize talep dilekçesi ve içeriği aşağıdadır,

    -  Dilekçede yakınlık derecesi belirtilip, gidiş amacı, gidiş dönüş tarihleri ve masrafları karşılayacağını beyan eden cümle zorunludur.

 

 5 - Sponsor olacak velinin son 3 aya ait şahsi Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü 

      a. Dilekçenizde masrafları üstlenen velinin banka hesabı olup, en az 2500 tl bakiye bulunmalıdır.

      b. Son hesap hareketi 15 günden eski olmayıp, Hesap dökümü alınmış ise bankadan her sayfasının kaşeli, ıslak imzalı ve imza sirküleri de olmalıdır.

 

 

D - Emekli ise, 

 

1 - Sponsor olacak veli tarafından Portekiz Konsolosluğuna hitaben yazılmış ingilizce vize talep dilekçesi, içeriği aşağıdadır,

   - Dilekçede yakınlık derecesi belirtilip, seyahat amacı, gidiş dönüş tarihleri ve masrafları karşılayacağını beyan eden cümle

 

2 - Sponsor olacak velinin emekli maaşının yattığı bankadan son 3 aya ait Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü

   -  Son hesap hareketi 15 günden eski olmayıp, Hesap dökümü alınmış ise bankadan her sayfanın kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır.

 

3 - Sponsor olacak velinin son 3 aya ait şahsi Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü 

     a. Hesabınızda minimum 2500 TL bakiye bulunmalıdır.

     b. son hesap hareketi 15 günden eski olmayıp, Hesap dökümü alınmış ise bankadan har sayfa kaşeli, ıslak imzalı ve imza sirküleri de olmalıdır.

 

4 - Varsa Kira Gelirleri fotokopisi, Tapu fotokopisi, Araç Ruhsatı fotokopisi

 

5 - Tam Tekmilli Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Anne, baba, kardeş, eş ve çocuk bilgileri mutlaka gözükmelidir. Açıklamalar kısmında adres belirtilmeli ve düşünceler bölümü işlenmiş olmalı.)

 
6 - Kimlik fotokopisi 
 

 

Önemli Notlar:

1-Portekiz vize  başvuru esnasında  başvuru yapan kişinin (daha önce schengen vizesi olsun yada olmasın) konsolosluğa şahsen gelmesi gerekmektedir

2- Portekiz Konsolosluğu'na hitaben yazacağınız vize talep dilekçesinin örneklerine, vize takip formuna vizemerkezi.com sitesinden ulaşabilirsiniz.

 

 

LÜTFEN DİKKAT!

* Lütfen evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce sağ üst tarafta bulunan iletişim bilgilerini kullanıp size en yakın ofisimizi arayarak ya da iletişim sayfasında bulunan formu doldurarak bizimle iletişime geçiniz.

* Schengen vizesi alımında pasaportunuzda en son aldığınız schengen vizesinde VİS ibaresi olup olmadığını vize uzmanımıza belirtiniz.VİS ibaresi yok ise parmak izine gelmeniz gerekmektedir.

* Vize uzmanlarımız, yapmak istediğiniz seyahatin amacına uygun, güncel evrak listesi konusunda size bilgi maili gönderecektir.

* Vize başvurunuz esnasında ibraz etmeniz gereken Vize Başvuru Formu ve Vize Talep Dilekçesi gibi belgeler konusunda vize uzmanlarımızdan yardım isteyiniz.

* Seyahat amacınıza uygun vize başvuru evraklarını temin edip tarafımıza ulaştırınız.

* Vize uzmanlarımız vize başvurunuzu gerçekleştirip, gerekli durumlarda (Biyometri İşlemi gibi) randevunuzu alarak sizi bilgilendirecek ve işlemleriniz esnasında size eşlik edecektir.

* Seyahatinize ilişkin uçak bileti , otel ve diğer hizmetler gibi konularda lütfen seyahat uzmanlarımızdan destek talep ediniz.

* Vize başvuru süreciniz başından sonuna kadar uzmanlarımız tarafından takip edilip sonuç konusunda sizinle iletişim kurulacaktır.

* Vize başvurunuz tamamlandığında vize uzmanlarımız sizinle iletişim kurup evraklarınızı talep ettiğiniz şekilde (kargo, kurye ya da doğrudan) tarafınıza teslim edilmesini sağlayacaktır.

* Tüm soru ve görüşleriniz için lütfen bizimle iletişime geçiniz.