ANA SAYFA HAKKIMIZDA TÜM ÜLKELER SIKÇA SORULAN SORULAR HABERLER İLETİŞİM

Aile Ziyareti Vizesi - Doktorlar Gerekli Bilgiler

ANA SAYFA / Portekiz / Aile Ziyareti Vizesi - Doktorlar

Aile Ziyareti Vizesi - Doktorlar

Avukat-Doktor-Eczacı-Diş Hekimi-Mühendislerin Portekiz Aile Ziyareti Vize işlemleri için bize getirmeniz gereken evraklar

 

1 - Davetiyenin aslı,

          a.Portekiz'de bağlı olduğu belediyeden onaylı olmalı

          b.Davetiyede davet edenin adı soyadı, telefon numarası, adresi bulunmalı ve gidiş, dönüş tarihi belirtilmeli

          c.Masrafları davet eden karşılıyorsa son 3 aylık gelir belgeleri ve son 3 aylık banka hesap dökümü eklenmelidir.

          d.Davet edenin kimlik fotokopisi (Eğer ülkede oturma izniyle bulunuyorsa oturma izni belgesinin fotokopisi) eklenmelidir.

 

2 - Şirketin antetli kağıdına Portekiz Konsolosluğuna hitaben İngilizce vize talep dilekçesi ve içeriği aşağıdadır,

          a.Seyahatin amacı, tarihleri, kişinin görevi ve seyahatin sponsoru 

          b.Şirket yetkilisi tarafından imzalanmalı ve kaşe olmalıdır.

 

3 - Son 3 ay içinde alınmış oda sicil kaydı.

 

4 - Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi (Kuruluş, sermaye arttırımı, adres değişiklikleri olmuşsa belirtilmelidir.)

 

5 - Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi

 

6 - Güncel Tarihli Vergi Levhası fotokopisi

 

7 - Meslek kimlik kartı fotokopisi

 

8 - SGK İşe Giriş Bildirgesi

 

9 - SGK Hizmet Dökümü

 

10 - Son 3 aya ait Maaş Bordroları (İmzalı ve kaşeli olmalıdır.)

 

11 - Kimlik fotokopisi 

 

12 - Banka Hesap Cüzdanı fotokopisi veya son 3 aya ait banka hesap dökümü

          a. Son hesap hareketi 15 günden eski olmamalı ve en az 2500 TL bakiyesi bulunmalı

          c. Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli ve ıslak imzalı olup banka imza sirküleride eklenmelidir.

 

13 - 10  yıldan eski olmayan ve seyahatin dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği olan pasaport     

 

14 - 35X45 mm ölçülerinde, son 3 ay içerisinde çekilmiş  olan 2 adet biometrik  fotoğraf

 

15 - Kişisel bilgi formunu doldurunuz. 

 

16 - Uçak rezervasyonu.  

17 - Seyahat sağlık sigortası (Kurumumuzdan yaptırabilirsiniz) Portekiz Konsolosluğu seyahat süreniz haricinde 15 gün fazladan seyahat sigortası istemektedir.

 
 

Önemli Notlar:

 

1. Eşiniz ve çocuğunuzda sizinle birlikte seyahat edecekse;

     a. Vukuatlı nüfus kayıt örneği (Açıklamalar kısmında adres belirtilmeli ve düşünceler bölümü işlenmiş olmalı.) 

     b. Eşler için Evlilik Cüzdan Fotokopisi

     c. Reşit olmayanlar için velayet sahibinden noter tasdikli muvafakatname, boşanılmış ise velayet kararı

2. Portekiz Konsolosluğu biometrik parmak izi uygulaması yürüttüğünden dolayı başvurunun mutlaka şahsen yapılması gerekmektedir. Operasyon sorumlusu arkadaşımız başvurunuz öncesinde ve sırasında size asistanlık edecektir. 

LÜTFEN DİKKAT!

* Lütfen evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce sağ üst tarafta bulunan iletişim bilgilerini kullanıp size en yakın ofisimizi arayarak ya da iletişim sayfasında bulunan formu doldurarak bizimle iletişime geçiniz.

* Schengen vizesi alımında pasaportunuzda en son aldığınız schengen vizesinde VİS ibaresi olup olmadığını vize uzmanımıza belirtiniz.VİS ibaresi yok ise parmak izine gelmeniz gerekmektedir.

* Vize uzmanlarımız, yapmak istediğiniz seyahatin amacına uygun, güncel evrak listesi konusunda size bilgi maili gönderecektir.

* Vize başvurunuz esnasında ibraz etmeniz gereken Vize Başvuru Formu ve Vize Talep Dilekçesi gibi belgeler konusunda vize uzmanlarımızdan yardım isteyiniz.

* Seyahat amacınıza uygun vize başvuru evraklarını temin edip tarafımıza ulaştırınız.

* Vize uzmanlarımız vize başvurunuzu gerçekleştirip, gerekli durumlarda (Biyometri İşlemi gibi) randevunuzu alarak sizi bilgilendirecek ve işlemleriniz esnasında size eşlik edecektir.

* Seyahatinize ilişkin uçak bileti , otel ve diğer hizmetler gibi konularda lütfen seyahat uzmanlarımızdan destek talep ediniz.

* Vize başvuru süreciniz başından sonuna kadar uzmanlarımız tarafından takip edilip sonuç konusunda sizinle iletişim kurulacaktır.

* Vize başvurunuz tamamlandığında vize uzmanlarımız sizinle iletişim kurup evraklarınızı talep ettiğiniz şekilde (kargo, kurye ya da doğrudan) tarafınıza teslim edilmesini sağlayacaktır.

* Tüm soru ve görüşleriniz için lütfen bizimle iletişime geçiniz.