ANA SAYFA HAKKIMIZDA TÜM ÜLKELER SIKÇA SORULAN SORULAR HABERLER İLETİŞİM

Turistik Vize - Doktor, Avukat, Diş Hekimi Gerekli Bilgiler

ANA SAYFA / Portekiz / Turistik Vize - Doktor, Avukat, Diş Hekimi

Turistik Vize - Doktor, Avukat, Diş Hekimi

 
 
Avukat - Doktor - Eczacı - Diş Hekimi - Mühendislerin Portekiz turistik vize işlemleri için bize getirmeniz gereken evraklar

 

 

1 - 10 yıldan eski olmayan ve seyahatin dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği olan pasaport

 

 2 - 35x45 mm ölçülerinde, son 3 ay içerisinde çekilmiş ve pasaportunuzda HİÇ KULLANILMAMIŞ 2 adet Biometrik fotoğraf

 

3 - Schengen Vize Başvuru Formu doldurunuz. Form için tıklayınız. (Başvuru formunuzda hata ve eksik olmaması için, sadece formun ilgili  kısımlarını imzalayıp göndermeniz durumunda eksiksiz olarak sizin adınıza doldurabilmekteyiz.)

 

4 - Otel ve Uçak Rezervasyonu 

 

5 - Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi aslı (Acentemizden yaptırabilirsiniz.) 

 

 BAŞVURU SAHİPLERİ AŞAĞIDA BELİRTİLEN EVRAKLARIN KENDİ DURUMLARINA UYGUN OLANLARI İBRAZ ETMELİDİR.

 
 A - İŞVERENLER
 
1 - Kurumun antetli kağıdına Portekiz Başkonsolosluğuna hitaben İngilizce vize talep dilekçesi. (Dilekçenizde 5 madde belirtilmelidir.)

                     a. Seyahatin amacı, seyahat tarihleri, seyahat edecek kişinin görevleri ve seyahatin sponsoru

                     b. Şirket yetkilisi tarafından imzalanmalı ve kaşe olmalıdır.

 

 2 - SGK/Bağ-Kur Hizmet dökümü

 

 3 - Son 3 ay içinde bağlı bulunduğu odadan alınmış orijinal Faaliyet Belgesi. (Daha önce Schengen vizesi olanlar için fotokopi kabul edilmektedir.)

 

 4- Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi (Şahıs şirketleri bu maddeden muaftır.)

 

 5 - Güncel tarihli Vergi Levhası fotokopisi

 

 6 - Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi

 

B- BORDROLU ÇALIŞANLAR 

 

1 - Kurum yetkilisi tarafından antetli kağıdına Portekiz Başkonsolosluğuna hitaben İngilizce vize talep dilekçesi ve içeriği aşağıdadır,

                     a. Seyahatin amacı, tarihleri, seyahat edecek kişinin görevleri ve seyahatin sponsoru

                     b. Şirket yetkilisi tarafından imzalanmalı ve kaşe olmalıdır

 

2 - Son 3 ay içinde bağlı bulunduğu odadan alınmış orijinal Faaliyet Belgesi. (Daha önce Schengen vizesi olanlar için fotokopi kabul edilmektedir.)

 

3 - Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi (Şahıs şirketleri bu maddeden muaftır.)

 

4 - Güncel tarihli Vergi Levhası fotokopisi

 

5 - Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi

 

6 - SGK İşe Giriş Bildirgesi

 

7 - SGK Hizmet Dökümü

 

8 - Son 3 aya ait Maaş Bordroları (İmzalı ve kaşeli olmalıdır.)

 

 C - DEVLET MEMURLARI 

 

 1 - Başvuru sahibi tarafından Portekiz Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış İngilizce vize talep dilekçesi ve içeriği aşağıdadır,

       - Seyahatin amacı, tarihleri ve seyahatin sponsoru

 

 2 - Mesleğinizle ilgili yaptığınız görevide içeren çalışma belgesi,

  • Talep edilen vize süresini kapsayan resmi izin belgesi
  • Resmi kurum görev kimlik kartının önlü - arkalı  fotokopisi 
  • Son 3 aylık maaş bordrosu (İmzalı ve kaşeli olmalıdır.)

 

 3 - Şahsi hesabınızın son 3 aya ait Banka Hesap Cüzdanı veya  Banka Hesap Dökümü

                     a. Dilekçenizde masrafları üstlenen kişi kim ise banka hesabı ona ait olup en az 2500 tl bakiye bulunmalıdır. 

                     b. 15 günden eski olmayan hesap hareketi, Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli, imzalı ve imza sirküleri de olmalıdır.

 

 4 - Varsa Kira Gelirleri fotokopisi, Tapu fotokopisi, Araç Ruhsatı fotokopisi, Kredi Kartı ekstreleri (son 3 aylık).

 
 5 - Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Anne, baba, kardeş, eş ve çocuk bilgileri mutlaka gözükmelidir. Açıklamalar kısmında adres belirtilmeli ve  düşünceler bölümü işlenmiş olmalı.)
 
 6 - Kimlik fotokopisi 
 
 7 - Pasaportunuzun işlem görmüş tüm sayfalarının fotokopisi 

 

 

 

 
LÜTFEN DİKKAT!

* Lütfen evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce sağ üst tarafta bulunan iletişim bilgilerini kullanıp size en yakın ofisimizi arayarak ya da iletişim sayfasında bulunan formu doldurarak bizimle iletişime geçiniz.

* Schengen vizesi alımında pasaportunuzda en son aldığınız schengen vizesinde VİS ibaresi olup olmadığını vize uzmanımıza belirtiniz.VİS ibaresi yok ise parmak izine gelmeniz gerekmektedir.

* Vize uzmanlarımız, yapmak istediğiniz seyahatin amacına uygun, güncel evrak listesi konusunda size bilgi maili gönderecektir.

* Vize başvurunuz esnasında ibraz etmeniz gereken Vize Başvuru Formu ve Vize Talep Dilekçesi gibi belgeler konusunda vize uzmanlarımızdan yardım isteyiniz.

* Seyahat amacınıza uygun vize başvuru evraklarını temin edip tarafımıza ulaştırınız.

* Vize uzmanlarımız vize başvurunuzu gerçekleştirip, gerekli durumlarda (Biyometri İşlemi gibi) randevunuzu alarak sizi bilgilendirecek ve işlemleriniz esnasında size eşlik edecektir.

* Seyahatinize ilişkin uçak bileti , otel ve diğer hizmetler gibi konularda lütfen seyahat uzmanlarımızdan destek talep ediniz.

* Vize başvuru süreciniz başından sonuna kadar uzmanlarımız tarafından takip edilip sonuç konusunda sizinle iletişim kurulacaktır.

* Vize başvurunuz tamamlandığında vize uzmanlarımız sizinle iletişim kurup evraklarınızı talep ettiğiniz şekilde (kargo, kurye ya da doğrudan) tarafınıza teslim edilmesini sağlayacaktır.

* Tüm soru ve görüşleriniz için lütfen bizimle iletişime geçiniz.