ANA SAYFA HAKKIMIZDA TÜM ÜLKELER SIKÇA SORULAN SORULAR HABERLER İLETİŞİM

Turistik Vize - Öğrenciler Gerekli Bilgiler

ANA SAYFA / Portekiz / Turistik Vize - Öğrenciler

Turistik Vize - Öğrenciler

Tarafımıza Ulaştırılması Gereken Öğrenciler İçin Portekiz Turistik Vize Evrak Listesi

 
1. Pasaport (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli)
2. 2 Adet Biometrik Fotoğraf (Güncel ve beyaz fon üzeri) 
3. Öğrenci Belgesi (Güncel, orijinal)
4. Muvafakatname (Kişi 18 yaşından küçükse anne ve baba tarafından imzalanmış orijinal belge)
5. Kimlik Fotokopisi ve Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (her iki belgede zorunludur)

 
Öğrenciler için Sponsor olacak velilerin hazırlaması gereken evraklar aşağıdadır. Sponsor velilerin durumlarına uygun olarak hazırlaması gereken evraklar:

 

A - İşveren İse; 
 
1 - ingilizce Vize Talep Dilekçesi (Şirketin antetli kağıdına, Konsolosluğa hitaben, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş kaşe ve imzalı)
2. SGK/Bağ-Kur Hizmet Dökümü
3. Güncel Şirket Evrakları (Orijinal Faaliyet Belgesi, Ticaret Sicil Gazetesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri Fotokopileri)
7. Banka Hesap Dökümü (Şahsi, en az 2500 tl bakiyesi olan, kaşe, imza ve imza sirküleri ile birlikte)
 
 

B -  Bordrolu Çalışan ise
 
1. Çalışma Belgesi (Çalışılan kurumdan alınmış)
2. Güncel Şirket Evrakları (Orijianal Faaliyet Belgesi, Ticaret Sicil Gazetesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri Fotokopileri)
3. SGK İşe Giriş Bildirgesi, SGK Hizmet Dökümü
4. Maaş Bordroları (Son 3 aylık, kaşe, imzalı)
5. ingilizce Vize Talep Dilekçesi (Sponsor veli tarafından, Konsolosluğa hitaben sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş kaşe ve imzalı)
6. Banka Hesap Dökümü (Son 3 aylık, en az 2500 tl bakiyesi olan, kaşe, imza ve imza sirküleri ile birlikte)
 
 

C - Devlet Memuru ise
 
1. Çalışma Belgesi (Çalıştığınız kurumdan alınması gerekmektedir)
2. Görev Kimlik Kartı Fotokopisi (Ön ve arka yüz)
3. Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imzalı) 
4. ingilizce Vize Talep Dilekçesi (Sponsor veli tarafından, Konsolosluğa hitaben, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi kaşe ve imzalı)
5. Banka Hesap Dökümü (Son 3 aylık, en az 2500 tl bakiyesi olan, kaşe, imza ve imza sirküleri ile birlikte)
 
 

D - Emekli ise 
 
1. ingilizce Vize Talep Dilekçesi (Sponsor veli tarafından, Konsolosluğa hitaben sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş kaşe ve imzalı)
2. Emekli Maaş Kartı Fotokopisi (Son 3 aylık, kaşe ve imzalı)
3. Banka Hesap Dökümü (Son 3 aylık, En az 2500 tl bakiyesi oloan kaşe, imza ve imza sirküleri ile birlikte)

 

LÜTFEN DİKKAT!

* Lütfen evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce sağ üst tarafta bulunan iletişim bilgilerini kullanıp size en yakın ofisimizi arayarak ya da iletişim sayfasında bulunan formu doldurarak bizimle iletişime geçiniz.

* Schengen vizesi alımında pasaportunuzda en son aldığınız schengen vizesinde VİS ibaresi olup olmadığını vize uzmanımıza belirtiniz.VİS ibaresi yok ise parmak izine gelmeniz gerekmektedir.

* Vize uzmanlarımız, yapmak istediğiniz seyahatin amacına uygun, güncel evrak listesi konusunda size bilgi maili gönderecektir.

* Vize başvurunuz esnasında ibraz etmeniz gereken Vize Başvuru Formu ve Vize Talep Dilekçesi gibi belgeler konusunda vize uzmanlarımızdan yardım isteyiniz.

* Seyahat amacınıza uygun vize başvuru evraklarını temin edip tarafımıza ulaştırınız.

* Vize uzmanlarımız vize başvurunuzu gerçekleştirip, gerekli durumlarda (Biyometri İşlemi gibi) randevunuzu alarak sizi bilgilendirecek ve işlemleriniz esnasında size eşlik edecektir.

* Seyahatinize ilişkin uçak bileti , otel ve diğer hizmetler gibi konularda lütfen seyahat uzmanlarımızdan destek talep ediniz.

* Vize başvuru süreciniz başından sonuna kadar uzmanlarımız tarafından takip edilip sonuç konusunda sizinle iletişim kurulacaktır.

* Vize başvurunuz tamamlandığında vize uzmanlarımız sizinle iletişim kurup evraklarınızı talep ettiğiniz şekilde (kargo, kurye ya da doğrudan) tarafınıza teslim edilmesini sağlayacaktır.

* Tüm soru ve görüşleriniz için lütfen bizimle iletişime geçiniz.