ANA SAYFA HAKKIMIZDA TÜM ÜLKELER SIKÇA SORULAN SORULAR HABERLER İLETİŞİM

Turistik Vize - Öğrenciler Gerekli Bilgiler

ANA SAYFA / Romanya / Turistik Vize - Öğrenciler

Turistik Vize - Öğrenciler

Tarafımıza ulaştırılması gereken öğrenciler için Romanya Turistik Vize gerekli evrak listesi

 

1. Pasaport (Romanya seyahati sonrası en az 6 ay geçerli)

2. 2 Adet Biyomterik Fotoğraf (35X45 ölçülerinde, güncel, beyaz fon arkalı)

3. Öğrenci Belgesi (orijinal, güncel tarihli)

4. Orijinal Muvafakatname (kişi 18 yaşından küçük ise, anna baba tarafından imzalanmış, noter onaylı)

5. Kimlik Fotokopisi ve Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (aile, adres bilgilerini içeren)

 

 

Öğrenciler için sponsor olacak kişilerin hazırlaması gereken evraklar

 

 

A - Kişi İşveren ise,

 

1. İngilizce Vize Talep Dilekçesi (şirketin antetli kağıdına, konsolosluğa hitaben, kaşe ve ıslak imzalı)

2. SGK Hizmet Dökümü

3. Güncel Şirket Evrakları (faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)

7. Banka Hesap Özeti (son 3 aylık, en az 2500 TL bakiyesi olan kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)

 

 

 

B - Kişi Bordrolu Çalışan ise,

 

1. İngilizce Vize Talep Dilekçesi (sponsor tarafından, konsolosluğa hitaben yazılmış sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş, ıslak imzalı)

2. Güncel Şirket Evrakları (faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)

3. SGK İşe Giriş Bildirgesi ve Hizmet Dökümü

4. Maaş Bordrosu (son 3 aylık, ıslak imza ve kaşeli)

5. Çalışma Belgesi (sponsor kişinin bağlı bulunduğu kurumdan alınmış, kaşe ve ıslak imzalı)

6. Banka Hesap Özeti (son 3 aylık en az 2500 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)

 

 

 

C - Kişi Devlet Memuru ise,

 

1. Çalışma Belgesi (sponsor kişinin bağlı bulunduğu kurumdan alınmış, mühür ve ıslak imzalı)

2. Görev Kimlik Kartı Fotokopisi 

3. Maaş Bordrosu (son 3 aylık ıslak imza ve mühürlü) 

4. Banka Hesap Özeti (son 3 aylık en az 2500 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)

5. İngilizce Vize Talep Dilekçesi (sponsor tarafından, konsolosluğa hitaben yazılmış sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş, ıslak imzalı)

 

 

 

D - Kişi Emekli ise,

 

1. İngilizce Vize Talep Dilekçesi (sponsor tarafından, konsolosluğa hitaben yazılmış sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş, ıslak imzalı)

2. Emeklilik Kartı Fotokopisi

3. Emekli olunan kurumdan alınmış yazı ıslak imza ve mühürlü

3. Emekli Maaş Cüzdanı Fotokopisi 

LÜTFEN DİKKAT!

* Lütfen evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce sağ üst tarafta bulunan iletişim bilgilerini kullanıp size en yakın ofisimizi arayarak ya da iletişim sayfasında bulunan formu doldurarak bizimle iletişime geçiniz.

* Schengen vizesi alımında pasaportunuzda en son aldığınız schengen vizesinde VİS ibaresi olup olmadığını vize uzmanımıza belirtiniz.VİS ibaresi yok ise parmak izine gelmeniz gerekmektedir.

* Vize uzmanlarımız, yapmak istediğiniz seyahatin amacına uygun, güncel evrak listesi konusunda size bilgi maili gönderecektir.

* Vize başvurunuz esnasında ibraz etmeniz gereken Vize Başvuru Formu ve Vize Talep Dilekçesi gibi belgeler konusunda vize uzmanlarımızdan yardım isteyiniz.

* Seyahat amacınıza uygun vize başvuru evraklarını temin edip tarafımıza ulaştırınız.

* Vize uzmanlarımız vize başvurunuzu gerçekleştirip, gerekli durumlarda (Biyometri İşlemi gibi) randevunuzu alarak sizi bilgilendirecek ve işlemleriniz esnasında size eşlik edecektir.

* Seyahatinize ilişkin uçak bileti , otel ve diğer hizmetler gibi konularda lütfen seyahat uzmanlarımızdan destek talep ediniz.

* Vize başvuru süreciniz başından sonuna kadar uzmanlarımız tarafından takip edilip sonuç konusunda sizinle iletişim kurulacaktır.

* Vize başvurunuz tamamlandığında vize uzmanlarımız sizinle iletişim kurup evraklarınızı talep ettiğiniz şekilde (kargo, kurye ya da doğrudan) tarafınıza teslim edilmesini sağlayacaktır.

* Tüm soru ve görüşleriniz için lütfen bizimle iletişime geçiniz.