ANA SAYFA HAKKIMIZDA TÜM ÜLKELER SIKÇA SORULAN SORULAR HABERLER İLETİŞİM

Ticari Vize - Şirket Çalışanları Gerekli Bilgiler

ANA SAYFA / Slovakya / Ticari Vize - Şirket Çalışanları

Ticari Vize - Şirket Çalışanları

SSK'lı Çalışanların Slovakya Ticari Vizesi için Hazırlaması Gereken Evraklar

 

 

1. Bu evrakların en altında yer alan, başvuru işlemlerinizin başlayabilmesi için, "Online Vize Takip Belgesi"ni lütfen doldurunuz.

 

2. Schengen Vize Başvuru Formunu doldurmanızı rica ederiz.

 

3. Vize Talep Dilekçesi (kurumun antetli kağıdına Konsolosluğa hitaben imzalı ve kaşeli)

 

4. Pasaport ve fotokopisi (geçerlilik süresi en az 6 ay )

 

5. 3 Adet fotoğraf  (35X45mm ölçülerinde, beyaz fon önünde- güncel)

 

6. Ticari Davetiye (Slovakya’da iş ilişkisi içinde olduğunuz firmadan mail ya da faks olabilir) 

a. Davet eden firmanın antetli kağıdına yazılmalıdır. Davet edilen firmanın ünvanı, adresi, telefon numaraları, belirtilmelidir.
b. Davet edilen kişi/kişilerin pasaportundaki kişisel bilgiler, mesleki görevi, seyahatin sponsoru ve konaklama bilgileri
c. Talep edilen vizenin başlangıç-bitiş tarihleri ve birden çok seyahat olacaksa tarih aralığı belirtilmelidir
- Fuar/sergi ziyareti ise giriş bileti, katılımla ilgili belgeler veya fuar standına ilişkin belge.  

 

7. Ticari Davetiye gönderen kişinin Slovakya'daki kimlik ya da pasaport fotokopisi

 

8. Faaliyet belgesi (son 3 ay tarihli -  orijinal)

-Daha önce Schengen vizesi olan başvuru sahipleri fotokopisini kullanabilirler

 

9. Ticaret Sicil Gazetesinin Fotokopisi

 

10. Vergi Levhası Fotokopisi (son dönem)

 

11. İmza Sirküleri  

 

12. SGK İşe Giriş Bildirgesi

 

13. SGK Hizmet Dökümü(orijinal)

 

14. Maaş bordrosu (kaşe, ıslak imzalı ve son 4 aylık döküm ile)

 

15. Şirketinizin son 3 aya ait Banka Hesap Cüzdanı veya  Banka Hesap Dökümü

a. En az 3000 TL bakiye bulunmalıdır.
b. 15 günden eski olmayan hesap hareketi, kaşeli, ıslak imzalı ve bankanın imza sirküleri de olmalıdır.

 

16. Varsa Kira Gelirleri fotokopisi, Tapu fotokopisi, Araç Ruhsatı fotokopisi

 

17. Nüfus Cüzdan Fotokopisi 

 

18.Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgilerini içerir)

 

 19. Uçak rezervasyonu (kurumumuzdan temin edebilirsiniz)  

 

20.  Seyahat sağlık sigortası, en az 30.000 Euro teminatlı uluslar arası geçerlilikte ( kurumumuzdan temin edebilirsiniz)

LÜTFEN DİKKAT!

* Lütfen evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce sağ üst tarafta bulunan iletişim bilgilerini kullanıp size en yakın ofisimizi arayarak ya da iletişim sayfasında bulunan formu doldurarak bizimle iletişime geçiniz.

* Schengen vizesi alımında pasaportunuzda en son aldığınız schengen vizesinde VİS ibaresi olup olmadığını vize uzmanımıza belirtiniz.VİS ibaresi yok ise parmak izine gelmeniz gerekmektedir.

* Vize uzmanlarımız, yapmak istediğiniz seyahatin amacına uygun, güncel evrak listesi konusunda size bilgi maili gönderecektir.

* Vize başvurunuz esnasında ibraz etmeniz gereken Vize Başvuru Formu ve Vize Talep Dilekçesi gibi belgeler konusunda vize uzmanlarımızdan yardım isteyiniz.

* Seyahat amacınıza uygun vize başvuru evraklarını temin edip tarafımıza ulaştırınız.

* Vize uzmanlarımız vize başvurunuzu gerçekleştirip, gerekli durumlarda (Biyometri İşlemi gibi) randevunuzu alarak sizi bilgilendirecek ve işlemleriniz esnasında size eşlik edecektir.

* Seyahatinize ilişkin uçak bileti , otel ve diğer hizmetler gibi konularda lütfen seyahat uzmanlarımızdan destek talep ediniz.

* Vize başvuru süreciniz başından sonuna kadar uzmanlarımız tarafından takip edilip sonuç konusunda sizinle iletişim kurulacaktır.

* Vize başvurunuz tamamlandığında vize uzmanlarımız sizinle iletişim kurup evraklarınızı talep ettiğiniz şekilde (kargo, kurye ya da doğrudan) tarafınıza teslim edilmesini sağlayacaktır.

* Tüm soru ve görüşleriniz için lütfen bizimle iletişime geçiniz.