ANA SAYFA HAKKIMIZDA TÜM ÜLKELER SIKÇA SORULAN SORULAR HABERLER İLETİŞİM

Turistik Vize - Öğrenciler Gerekli Bilgiler

ANA SAYFA / Slovenya / Turistik Vize - Öğrenciler

Turistik Vize - Öğrenciler

Öğrencilerin Slovenya Turistik Vizesi için Hazırlaması Gereken Evraklar 

 

 

1. Bu evrakların en altında yer alan, başvuru işlemlerinizin başlayabilmesi için "Online Vize Takip Belgesi"ni lütfen doldurunuz.

 

2. Schengen Vize Başvuru Formunu doldurmanızı rica ederiz.

 

3. Pasaport ve fotokopisi (geçerlilik süresi en az 4 ay )

 

4.  2 Adet fotoğraf (35X45mm ölçülerinde, beyaz fon önünde- güncel)

 

5. Öğrenci Belgesi

 

6. Muvafakatname - Başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, noter onaylı muvafakatname aslı

 

7. Otel-Uçak Rezervasyonu

 

8. Seyahat Sağlık Sigortası - 30 000 € (otuz bin Euro) teminatlı sağlık sigortası

 

9. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( aile ve adres bilgilerini içerir)

 

Sponsor Olacak Veli, Aşağıda Belirtilen İş Evraklarından Uygun Olanı İbraz Etmelidir.  

 

A - İşveren İse; 

 

1.Şirketin antetli kağıdına Konsolosluğa hitaben  vize talep dilekçesi. 

a. Seyahatin amacı, tarihleri, seyahat edeceği kişiyle olan yakınlık ilişkisi ve masrafların kim tarafından karşılanacağını beyan eden
b. Şirket yetkilisi tarafından imzalanıp ve kaşelenmeli

 

2. SGK/Bağ-Kur Hizmet dökümü

 

3. Faaliyet Belgesi - (güncel orijinal )

- Daha önce Schengen vizesi olan başvuru sahipleri fotokopisini kullanabilirler

 

4. Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi 

 

5. Vergi Levhası (son dönem)

 

6. İmza Sirküleri Fotokopisi 

 

7. Sponsor olacak velinin son 3 aya ait şahsi Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü

a. En az 3000 TL bakiyeli
b. 15 günden eski olmayıp, kaşeli, ıslak imzalı ve imza sirküleri ile

 

 

B -  Bordrolu Çalışan İse

 

1. İşveren tarafından şirketin antetli kağıdına Konsolosluğa hitaben yazılmış Çalışma Belgesi

 

2. Faaliyet Belgesi - (güncel orijinal)

 -Daha önce Schengen vizesi olan başvuru sahipleri fotokopisini kullanabilirler

 

3. Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi

 

4. Vergi Levhası (son dönem)

 

5. İmza Sirküleri Fotokopisi 

 

6. SGK İşe Giriş Bildirgesi.

 

7. SGK Hizmet Dökümü (orijinal)

 

8. Son 3 aylık Maaş Bordrosu (son 4 aylık dökümlü-ıslak imzalı- kaşeli)

 

9. Sponsor olacak veli tarafından Konsolosluğa hitaben  vize talep dilekçesi.

  -Dilekçede yakınlık derecesi belirtilip, seyahatin amacı, tarihleri ve masrafları karşılayacağı beyan edilmeli

 

10. Sponsor olacak velinin son 3 aya ait şahsi Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü

a. en az 3000 TL bakiyeli 
b. 15 günden eski olmayıp, kaşeli, ıslak imzalı ve bankanın imza sirküleri ile

 

 

C - Devlet Memuru İse

 

1. Çalışma Belgesi - Mesleğinizle ilgili yaptığınız görevi de içeren çalışma belgesi,

 

2. Görev Kimlik Kartı Fotokopisi - Resmi kurum görev kimlik kartının önlü - arkalı  fotokopisi

 

3. Son 3 aylık maaş bordrosu (İmzalı ve kaşeli.)

 

4. Sponsor olacak veli tarafından Konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi.

-Dilekçede yakınlık derecesi belirtilip, gidiş amacı, gidiş dönüş tarihleri ve masrafları karşılayacağını beyan eden cümle zorunludur.

 

5. Sponsor olacak velinin son 3 aya ait şahsi Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü 

a. En az 3000 TL bakiyeli
b. 15 günden eski olmayıp, kaşeli, ıslak imzalı ve bankanın imza sirküleri ile

 

 

D - Emekli ise 

 

1. Sponsor olacak veli tarafından Konsolosluğa hitaben yazılmış vize talep dilekçesi.

 -Dilekçede yakınlık derecesi belirtilip, seyahat amacı, gidiş dönüş tarihleri ve masrafları karşılayacağı beyan edilmeli 

 

2. Sponsor olacak velinin emekli maaşının yattığı bankadan son 3 aya ait Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü.

 -Son hesap hareketi 15 günden eski olmayıp, Hesap dökümü alınmış ise bankadan her sayfanın kaşeli ve ıslak imzalı olmalı.

 

3. Sponsor olacak velinin son 3 aya ait şahsi Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü 
   -En az 3000 TL bakiye bulunmalıdır. 15 günden eski olmayıp, kaşeli, ıslak imzalı ve bankanın imza sirküleri de olmalıdır.

 

4. Varsa Kira Gelirleri fotokopisi, Tapu fotokopisi, Araç Ruhsatı fotokopisi

 

5. Nüfus Cüzdan Fotokopisi 

LÜTFEN DİKKAT!

* Lütfen evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce sağ üst tarafta bulunan iletişim bilgilerini kullanıp size en yakın ofisimizi arayarak ya da iletişim sayfasında bulunan formu doldurarak bizimle iletişime geçiniz.

* Schengen vizesi alımında pasaportunuzda en son aldığınız schengen vizesinde VİS ibaresi olup olmadığını vize uzmanımıza belirtiniz.VİS ibaresi yok ise parmak izine gelmeniz gerekmektedir.

* Vize uzmanlarımız, yapmak istediğiniz seyahatin amacına uygun, güncel evrak listesi konusunda size bilgi maili gönderecektir.

* Vize başvurunuz esnasında ibraz etmeniz gereken Vize Başvuru Formu ve Vize Talep Dilekçesi gibi belgeler konusunda vize uzmanlarımızdan yardım isteyiniz.

* Seyahat amacınıza uygun vize başvuru evraklarını temin edip tarafımıza ulaştırınız.

* Vize uzmanlarımız vize başvurunuzu gerçekleştirip, gerekli durumlarda (Biyometri İşlemi gibi) randevunuzu alarak sizi bilgilendirecek ve işlemleriniz esnasında size eşlik edecektir.

* Seyahatinize ilişkin uçak bileti , otel ve diğer hizmetler gibi konularda lütfen seyahat uzmanlarımızdan destek talep ediniz.

* Vize başvuru süreciniz başından sonuna kadar uzmanlarımız tarafından takip edilip sonuç konusunda sizinle iletişim kurulacaktır.

* Vize başvurunuz tamamlandığında vize uzmanlarımız sizinle iletişim kurup evraklarınızı talep ettiğiniz şekilde (kargo, kurye ya da doğrudan) tarafınıza teslim edilmesini sağlayacaktır.

* Tüm soru ve görüşleriniz için lütfen bizimle iletişime geçiniz.